Policijsko poročilo PU Celje: 5. 10. 2015

05. 10. 2015 09:13

PolicijaV zadnjih treh dneh so policisti na območju Policijske uprave Celje beležili pestro dogajanje.

V petek so bili obveščeni o tatvini nafte. Neznani storilec je je dobrih 500 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila parkiranega, na avtocestnem počivališču Lopata.

Iz pomožnih prostorov ob novogradnji in iz novogradnje na območju Mislinje je neznani storilec ukradel več različnega orodja, vrednega okoli 5.000 €.

V Goričici, na območju Šentjurja, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno na zadnji strani hiše. Odnesel je nekaj nakita.

V soboto so policisti v Zagradu v Celju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi drsna terasna vrata. Odnesel je nekaj zlatnine.

Najpestrejše dogajanje so policisti beležili včeraj.

Včeraj, okoli 4. ure zjutraj, so bili obveščeni o požaru na gospodarsko stanovanjskem objektu na Lopati, velikem približno 20 x 30 metrov. Do požara je prišlo v delu objekta, kjer hranijo seno. Požar se je razširil po zgornjem in spodnjem delu objekta ter zgornji del objekta v celoti, spodnji del pa delno uničil.

V nadaljevanju se je požar razširil še na stanovanjski del objekta, kjer živi več oseb. Vsi so prostore pravočasno, nepoškodovani zapustili. Lastniku je uspelo rešiti večino živali, razen perutnine in nekaj prašičev. Kriminalisti so včeraj opravili ogled kraja požara in ne izključujejo možnosti, da bi v omenjenem primeru šlo za požig.

Lastnik povzročeno škodo ocenjuje na 250.000 €.

Včeraj so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitev hude telesne poškodbe. 79-letni Celjan se je sprehajal po Savinjskem nabrežju iz smeri Žalca proti Celju. Okoli 13. ure mu je v neposredni bližini Kettejeve ulice številka 15 nasproti pripeljal kolesar, star okoli 50 let, oblečen v temna športna oblačila.

79- letni občan je kolesarju dejal, da ne vozi po pravilni strani makadamske poti, kolesar je v jezi ustavil, verbalno napadel občana in nato iz torbice vzel neznani predmet in starejšega občana z njim močno udaril po glavi. Pešec je padel in obležal na nabrežju, kjer ga je opazil drug kolesar, ki je kasneje pripeljal po nabrežju in poklical pomoč.

Vse občane, ki o dogodku karkoli vedo, policisti prosijo, da jim informacije sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 12 00.

Včeraj, nekaj pred 18. uro, smo v Šoštanju, na Koroški cesti obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je 77-letni voznik osebnega vozila z dovozne ceste stanovanjske hiše vključeval v promet na regionalno cesto. V tistem trenutku je z njegove leve strani, iz smeri centra Šoštanja, pravilno pripeljal 48-letni voznik motornega kolesa. Voznik osebnega vozila je izsili prednost motoristu, ki kljub zaviranju ni uspel preprečiti trčenja. Voznik motornega kolesa se je v prometni nesreči huje poškodoval.

Na ulici Frankolovskih žrtev v Celju je včeraj neznanec vlomil v gostinski lokal. Odnesel je nekaj kave, cigaret in žganja.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,743 seconds.