Policijsko poročilo PU Celje: 5. 4. 2013


Včeraj so policisti na Celjskem in Koroškem obravnavali enajst prometnih nesreč, štiri kršitve javnega reda in miru in enaindvajset kaznivih dejanj.

Med včerajšnjimi dogodki najprej o avtobusu, ki je včeraj nekaj po 14. uri med vožnjo  na redni avtobusni liniji zagorel v bližini Liboj. Med potniki so bili večinoma dijaki, ki so se vračali s pouka. Vsi potniki so se varno rešili iz goreča avtobusa, nihče od njih ni bil poškodovan, prav tako tudi ne voznik. Tuja krivda za požar, v katerem ja nastalo za okoli 40.000 € materialne škode, je izključena.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v ograjen prostor pri trgovini v Svetelki, na območju Policijske postaje Šentjur. Storilec je vlomil v prostor, kjer hranijo plinske jeklenke. Ukradel je 24 polnih in več praznih plinskih jeklenk.

V Nazarjah je neznani storilec vlomil v trgovino z lovsko in ribiško opremo. Ukradel je zračno pištolo, vredno okoli 140 €. Vsaj toliko škode pa je povzročil tudi s poškodovanjem vhodnih vrat.

V Lačji vasi so policisti obravnavali vlom v Lovski dom. Storilec je objekt vstopil skozi pritlično kopalnično okno. Ukradel je manjšo vsoto gotovine.

V Krajnčici, na območju Policijske postaje Šentjur, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je več zlatnine in gotovine.

Na Delavski ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v garažo. Storilec je odnesel več različnega električnega orodja, vrednega okoli 2.500 €.

Poleg že omenjenega so policisti včeraj obravnavali še vlom v avtomat za mleko na celjski tržnici in vlom v avtomat za sveče na pokopališču v Nazarjah.

Za konec še poziv voznici kombiniranega vozila, v katero je včeraj okoli 16.40 ure na Milčinskega ulici v Celju trčil mladoletni kolesar. Voznica kombiniranega vozila in tudi voznica, ki je v tistem trenutku pripeljala nasproti, in najverjetneje videla dogodek, sta na kraju ustavili in se prepričali, če je z fantkom vse v redu, nato pa sta odpeljali. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo voznico kombiniranega vozila, da pokliče na telefonsko številko 113.