Policijsko poročilo PU Celje: 5. 8. 2011


Prvi avgustovski delovni teden se počasi izteka. Na Celjskem in Koroškem je bilo ves teden razmeroma mirno. Mirno je bilo na Celjskem območju tudi včeraj.

Policisti so obravnavali šest prometnih nesreč, enajst kaznivih dejanj in štiri kršitve javnega reda in miru. Vse štiri kršitve so se zgodile v zasebnih prostorih. Med kaznivimi dejanji je bilo tudi tokrat največ vlomov in tatvin.

Kar se tiče cestnega prometa, tudi včeraj na srečo bilo hujših prometnih nesreč. Štiri so se končale z materialno škodo, v dveh sta se dve osebi lažje poškodovali.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali dva voznika. Trem, dva sta poleg ostalih prekrškov vozila še pod vplivom alkohola, so zasegli vozila.

Na območju Slovenj Gradca so bili včeraj aktivni tatovi barvnih kovin.

S poslovnega objekta na Vorančevem trgu so odnesli za okoli 350 € bakrenih odtočnih cevi, z drugega objekta v isti ulici pa štiri bakrene okenske police, vredne okoli 100 €. Dobrih 8 m bakrenih odtočnih cevi pogreša tudi lastnik gostinskega lokala na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.

Na Bežigrajski cesti v Celju so policisti včeraj popoldne obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz poslovnih prostorov ukradel prenosni računalnik vreden okoli 1.000 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE