Policijsko poročilo PU Celje: 5. 9. 2011


Ponedeljkovo policijsko poročilo policisti PU Celje pričenjajo z vlomom. V petek ponoči je bilo v Paki pri Velenju vlomljeno v ograjeno območje podjetja. Storilci so odnesli za 4.000€ cevi iz nerjaveče pločevine.

Konec tedna so policisti na Poštni poti v Trnovljah pri Celju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je odnesel prenosni računalnik in nekaj zlatnine.

Na glavni cesti Rogatec – Podplat, izven naselja Spodnje Negonje, so policisti v petek okoli 11. ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik motornega kolesa. 24-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Rogatca proti Podplatu. Izven naselja Spodnje Negonje je dohitel voznika osebnega avtomobila, ki je zavijal levo na bencinski servis. Da bi se izognil trčenju v vozilo, je voznik motornega kolesa sunkovito zaviral, zavil levo na nasprotno smerno vozišče ter trčil v obcestni robnik. Motorno kolo se je pri trku v robnik in padcu prelomilo na pol, voznik pa se je hudo telesno poškodoval.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti včeraj popoldne obravnavali tudi na lokalni cesti v naselju Dobrava. 51- letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Radelj ob Dravi proti Dobravi. Ko je  pripeljal do nepreglednega križišča, kjer je zavijal v desno na stransko cesto,  je zato, da bi lažje zavil v desno, zapeljal na levo stran vozišča. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 16-letni voznik kolesa z motorjem. Vozili sta trčili, voznik kolesa z motorjem se je v trčenju huje poškodoval.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti ta konec tedna pridržali sedem voznikov, petim so zasegli vozila.

Med pridržanimi vozniki je bil tokrat tudi 17-letni voznik kolesa z motorjem, ki mu je alkotest v soboto ponoči, ko so ga policisti ustavili na območju Laškega, pokazal kar 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Za konec še o prometni nesreči s pobegom, v kateri je bila k sreči povzročena le materialna škoda.

V soboto je občan iz Celja sporočil policistom, da je v njegovo vozilo, parkirano na ulici Pod Kostanji v Celju, trčil voznik tovornega vozila in takoj po trčenju kraj nesreče zapustil. Policisti so ga na podlagi dobljenih podatkov izsledili in ugotovili, da je tovorno vozilo vozil hrvaški državljan, ki je imel 0.93 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti v nadaljevanju privedli k sodnici za prekrške, ki mu je izrekla globo v višini 2.400 €, dobil pa je tudi 17 kazenskih točk.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE