Policijsko poročilo PU Celje: 6. 1. 2012


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o cestnem prometu. Tudi včeraj na celjskem območju ni šlo brez pridržanj voznikov in brez zasegov vozil. Štiri voznike so policisti pridržali, prav tolikim zasegli vozila.

Pregled dogajanja s področja kriminalitete policisti začenjajo s podatki o poškodovanju tuje stvari. V Šoštanju, na Cankarjevi cesti, so policisti včeraj obravnavali poškodovanje objekta. Neznani storilec je namreč fasado objekta polil z neznano tekočino in povzročil za okoli 3.000 € škode.

V Žalcu, na Ulici talcev, so policisti včeraj obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder lastniki ogrešajo osem stenskih svetilk.

Včeraj so bili policisti obveščeni tudi o drzni tatvini. Pred enim od celjskih trgovskih centrov sta dva moška, ki sta prodajala posodo in druge stvari, občanu, ki je od njiju kupil posodo, ukradla še verižico, vredno okoli 250 €.

V Požnici, na območju Policijske postaje Laško, so policisti včeraj obravnavali tatvino več salam in drugih suhomesnatih izdelkov ter pribora za izdelovanje salam. Storilec  je suhomesnate izdelke in pribor  odnesel iz odklenjene kleti.

Na Dečkovi ulici v Celju pa so policisti včeraj obravnavali tatvino gotovine. Neznana ženska srednjih let je starejši občanki prijazno ponudila pomoč pri nošenju kupljenih stvari iz trgovine. Pri tem pa ji je iz denarnice spretno izmaknila 230 € gotovine.

Policisti znova opozarjajo, da se izogibajte neznancem, ki v okolici trgovskih centrov in v centrih mest na vsiljiv način prodajajo različne stvari in tudi do neznancev, ki vam ponujajo pomoč, kot se je to zgodilo v zgoraj omenjenem primeru.