Policijsko poročilo PU Celje: 6. 6. 2011


Policisti PU Celje poročajo, da je v petek ponoči neznanec vlomil  v gradbeno barako v Arclinu in ukradel za okoli 1.000 € orodja in električnih kablov.

Vlom v gradbeni zabojnik so policisti v petek obravnavali tudi na gradbišču v Velenju. Pogrešajo za okoli 2.300 € orodja in kabla.

Sobotno dogajanje je zaznamovala prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami. Zgodila se je okoli 13.00 na regionalni cesti  izven naselja Stranice. Povzročila jo je 61-letna voznica osebnega vozila, ki   je vozila po regionalni  cesti  iz smeri  Slovenskih Konjic proti Celju. Izven naselja Stranice  je na ravnem delu ceste zapeljala z vozišča in trčila v betonski prepust ter se huje  poškodovala.

V soboto so policisti v Žalcu obravnavali drzno tatvino. Neznanec je v bližini osnovne šole neznanki iz rok iztrgal torbico, v kateri je imela mobilni telefon in bančno kartico.

V  nedeljo ponoči je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Razborju na območju Slovenj Gradca. Ukradel  je nekaj gotovine in vrednejših predmetov ter lastniku povzročil za okoli 5.000 € materialne škode.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti v isti noči obravnavali tudi v Šmatnem ob Dreti. Vlomilec je odnesel več nakita in prenosni računalnik ter lastniku povzročil za okoli 15.000 € škode.

V Velenju so policisti včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je razbil šipo na voznikovih vratih in iz avtomobila ukradel denarnico z gotovino ter lastniku povzročil za okoli 300 € škode.

Včeraj so policisti PU Celje bili obveščeni o poskusu tatvine osebnega vozila Peugeot 205. Neznani storilci so ga poskušali odpeljati iz garažne hiše v Velenju. V vozilo so vstopili tako, da so prerezali platneno streho. Na vozilu so nato zamenjali ključavnico, na srečo pa jim ga ni uspelo spraviti v pogon, so pa lastniku z dejanjem povzročili za najmanj 1.000 € materialne škode.

V Otiškem vrhu so policisti včeraj obravnavali tudi tatvino goriva iz tovornega avtomobila, parkiranega na parkirišču pri železniški postaji. Lastnik je oškodovan za dobrih 80 €.

V Žalcu pa so policisti včeraj obravnavali vlom v urarstvo. Neznanci so ukradli sedem ročnih ur višjega cenovnega razreda in lastniku povzročili za najmanj 2.000 € škode.

Minuli vikend so policisti PU Celje obravnavali 28 prometnih nesreč, od tega eno s hudimi in devet z lažjimi poškodbami udeležencev. Enajst voznikov so morali pridržati zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Dvema večkratnima kršiteljema so zasegli vozili.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE