Policijsko poročilo PU Celje: 6. 7. 2015

06. 07. 2015 09:57

PolicijaPregled dogajanja v zadnjih treh dneh policisti PU Celje začenjajo s podatki o vlomu v gostinski objekt pri letnem bazenu na Ravnah na Koroškem. Neznani storilec je odtujil za okoli 200 evrov žganih pijač.

V Celju je neznanec vlomil v enega izmed gostinskih lokalov. Odtujil je okoli 250 evrov gotovine in povzročil večjo škodo pri vlamljanju.

Na Mlinski ulici v Ločah je neznani storilec vlomil v delavnico in iz notranjosti odtujil visokotlačni čistilec v vrednosti okoli 1.500 evrov.

V Irju pri Rogaški Slatini je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Iz nje je odtujil 6.900 evrov gotovine in več kosov nakita.

Okoli polnoči je prišlo do požara v Dravogradu. Zgorelo je skladišče na železniški postaji. Okoliščine in vzrok požara policisti še ugotavljajo.

V zgodnjih jutranjih urah v noči iz petka na soboto so policisti na Kosovelovi ulici v Celju po storjeni tatvini bakrene pločevine s strehe športne dvorane pri gimnaziji, prijeli 32-letnega osumljenca iz Celja. Odvzeli so mu prostost in zasegli nakradeno pločevino.

V soboto, okoli pol desete ure zvečer, je bil v bližini prireditvenega prostora na pešpoti pred narodnim domom v Mežici najden 44-letni domačin, ki je hudo telesno poškodovan. Okoliščine dogodka ali prometne nesreče policisti še ugotavljajo, zato morebitne očividce prosijo, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali se zglasijo na Policijski postaji Ravne na Koroškem.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti Na okopih v Celju obravnavali kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja policistom. Ob intervenciji je 43-letni osumljenec s teleskopsko palico mahal prosti policistom in jim grozil. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih ga bodo kazensko ovadili.

Nedeljsko dogajanje sta zaznamovali dve prometni nesreči s smrtnim izidom.

Nekaj minut pred deveto uro dopoldne je 52-voznik iz Laškega, ki je vozil motorno kolo v skupini petih motoristov, iz smeri Luč proti Solčavi, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na levo, kjer je trčil v varovalno ograjo. Ob trčenju ga je vrglo preko varovalne ograje na obrežje reke Savinje. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju prometne nesreče.

Okoli dvajsete ure včeraj zvečer se je v Vojniku med vožnjo s kolesom hudo poškodovala 7-letna kolesarka, ki se je vozila v spremstvu očeta in sestre. Med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem je zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Pri tem je utrpela tako hude poškodbe, da je umrla v Splošni bolnišnici Celje. Okoliščine prometne nesreče in odgovornost vzdrževalca ceste policisti še ugotavljajo.

V dopoldanskih urah so policisti v Slovenskih Konjicah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je odtujil večjo količino keramičnih ploščic, industrijski sesalec, ročno kosilnico na nitko, teleskopski brusilnik sten in lahki priklopnik. Lastnike je oškodoval za okoli 3.000 evrov. Ukradeno vozilo je bilo okoli polnoči najdeno v Brezju pri Ločah.

Okoli pol pete ure popoldne so policisti v Podgorju pri Slovenj Gradcu izvajali ukrepe za najdbo pogrešenega 70-letnega domačina. Med iskanjem je bil najden mrtev v strugi potoka Velunjščica. Pri ogledu niso ugotovili znakov nasilja, dežurni zdravnik pa je odredil sanitarno obdukcijo.

V zgodnjih urah današnjega dne so bili policisti obveščeni o tatvini osebnega avtomobila s parkirnega prostora pred zgradbo Gasilskega društva Dolga Gora. Vozilo je bilo najdeno v bližini Loč in prevrnjeno na streho. Okoliščine storjenega kaznivega dejanja še ugotavljajo.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 2,054 seconds.