Policijsko poročilo PU Celje: 7. 10. 2016


PolicijaV jutranjih urah so bili policisti PU Celje obveščeni o vlomni tatvini. V noči iz srede na četrtek je neznani storilec vlomil v eno izmed prodajaln na Mariborski cesti v Celju. Iz odprte priročne blagajne je odtujil manjšo vsoto menjalnega denarja in povzročil večjo škodo pri vlamljanju.

V dopoldanskih urah so policisti na mejnem prehodu Rogatec pri izstopu iz Slovenije obravnavali 30-letnega državljana Albanije, ki je več let nezakonito prebival v Belgiji. Zaradi kršitve Zakona o tujcih so mu izrekli globo v višini 250 € in izdali odločbo o prepovedi vstopa na območje evropske unije ter ga odpeljali v Center za tujce.

Okoli poldneva so policisti obravnavali kaznivo dejanje hude telesne poškodbe. V jutranjih urah je 18-letni osumljenec na avtobusni postaji v Celju 17-letnega oškodovanca s pestjo roke večkrat udaril v predel glave. Pri tem ga je hudo poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Celju.

V popoldanskih urah so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju nasilja v družini. Na območju Slovenskih Konjic je bivši partner v zadnjih dneh večkrat grozil oškodovanki. Izrekli so mu prepoved približevanja, po vseh zbranih obvestilih pa ga bodo tudi kazensko ovadili.

V kraju Selo pri Velenju so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Delavci enega izmed podjetij so pri opravljanju izkopov poškodovali optični kabel. Podjetje iz Ljubljane je oškodovano za okoli 3.000 €.

V večernih urah so policisti obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. Na Opekarniški ulici v Celju je neznani voznik skuterja v času, ko se je pripeljal mimo, oškodovanki iz roke iztrgal žensko torbico z dokumenti, ključi od stanovanja in manjšo vsoto gotovine. Za neznancem policisti še poizvedujejo.

Današnje poročilo policisti zaključujejo s prošnjo starejši gospe z gorskim kolesom in njenemu možu, da zaradi razjasnitve poteka prometne nesreče, ki se je včeraj, okoli 14.30 ure, zgodila na krožnem križišču Grevenbrojske ulice in severne obvoznice v Novi vasi pri Celju, da se zglasita na najbližji policijski postaji ali pokličeta na interventno številko policije 113.