Policijsko poročilo PU Celje: 7. 11. 2014


PolicijaNa delovišču pri pokopališču v Vojniku so včeraj policisti obravnavali poskus dveh vlomov v gradbena zabojnika. Storilcu ni uspelo vstopiti v zabojnika, ju je pa poškodoval. Za nameček je iz delovnega stroja, parkiranega na delovišču, ukradel še 100 litrov nafte.

Občanka iz Velenja je včeraj, nekaj pred deveto uro dopoldne, opazila, da poskuša neznanec, oblečen v temnejšo jakno s kapuco, skozi pritlično okno vlomiti v njeno stanovanjsko hišo. Ko je opazil, da je lastnica doma, je pobegnil.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo so včeraj policisti obravnavali tudi v Gabrovljah, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Storilcu ni uspelo vstopiti v hišo, je pa s poškodovanjem okna lastnikom povzročil okoli 200 € škode.

Poskus vloma v stanovanjsko  hišo so policisti včeraj obravnavali še v Celju, v tem primeru je storilec poškodoval vhodna vrata in podboje.

Za razliko od omenjenih  treh poskusov vlomov, je storilcu v Grčah, na območju Policijske postaje Žalec, uspelo vlomiti v stanovanjsko hišo. Ukradel je več plaščev in jaken.

V Dobju na Planini je včeraj, najverjetneje zaradi kratkega stika, zagorelo v mansardi stanovanjske  hiše. Tuja krivda za nastanek požara, v katerem na srečo ni bil nihče poškodovan, je izključena. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 10.000 €.