Policijsko poročilo PU Celje: 8. 12. 2016


O obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne policisti PU Celje pričenjajo z obvestilom o opravljenem ogledu kraja vlomne tatvine, o kateri so bili obveščenih v jutranjih urah. Pri ogledu so ugotovili, da so v petek, prejšnji teden, zaposleni opazili, da je neznani storilec vlomil skozi okno kuhinje osnovne šole Franja Goloba na Prevaljah. Iz skladišča je odtujil manjšo količino prehrambenih izdelkov in tehtnico.

Okoli poldneva so policisti v Obrežju pri Radečah opravili ogled kraja vloma v tri objekte. Neznanec je vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo, garažne prostore in delavnico. Iz notranjosti ni ničesar odtujil, je pa na vseh treh objektih povzročil škodo pri vlamljanju.

V zgodnjih popoldanskih urah so policisti Škapinovi ulici v Celju obravnavali kaznivo dejanje vlomnih tatvin v tri kletne prostore. Neznani storilec je povzročil škodo pri vlamljanju, če je tudi kaj odtujil, policisti skupaj z oškodovanci še ugotavljajo.

V popoldanskih urah so policisti na območju Šmarja pri Jelšah obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljenec je v pristnosti otroka izvajal fizično in psihično nasilje nad oškodovanko in ji grozil. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja partnerki in otroku, po vseh zbranih obvestilih pa ga bodo tudi kazensko ovadili.

V zgodnjih večernih urah včerajšnjega dne so policisti v Vojniku opravili ogled kraja kaznivega dejanja poskusa vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je z vlomilskim orodjem poskušal vlomiti terasna vrata, vendar je od dokončanja dejanja odstopil. Povzročil je škodo na vratih.

Okoli devetnajste ure so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče v križišču Ronkove in Celjske ceste v Slovenj Gradcu. 25-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo po Ronkovi cesti ni pustil prednosti pešakinji, ki je hodila po zaznamovanem prehodu za pešce. Pri trčenju je 65-letna pešakinja utrpela hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Okoli enaindvajsete ure so policisti na parkirišču Pol lipami v Celju obravnavali kaznivo dejanje nasilništva. Trije neznanci so 23-letnega domačina v času, ko je prihajal iz stanovanjskega bloka, poškropili s sprayem, pretepli z bejzbol palicami in nato zbežali v smeri vrtca. Domačin je utrpel lažje telesne poškodbe. Za neznanimi storilci policisti še poizvedujejo.

Okoli dvaindvajsete ure so bili policisti obveščen o vlomu v stanovanjsko hišo na Dobletinski ulici v Nazarju. Neznani storilec je v popoldanskih urah, ko je bil lastnik zaradi zdravljenja v bolnišnici odsoten,  vlomil skozi vhodna vrata in preiskal notranjost hiše. Kaj je bilo odtujenega in nastalo škodo skupaj z bližnjimi osebami odsotnega lastnika policisti še ugotavljajo.

Okoli tretje ure zjutraj današnjega dne so policisti na avtocestnem počivališču obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. Do vozila tujega državljana sta v času, ko je ta počival na parkirišču, pristopil neznanec in mu kazal, da ima prazno zadnjo levo gumo. V času, ko je oškodovani državljan Romunije izstopil iz vozila, je drugi neznanec odprl prednja desna vrata vozila in mu s prednjega sedeža odtujil moško torbico z dokumenti in okoli 1.000 € gotovine. Za neznancema policisti še poizvedujejo.