Policijsko poročilo PU Celje: 8. 3. 2011


Za policisti PU Celje je pester ponedeljek. Obravnavali so dvanajst prometnih nesreč, štiri kršitve javnega reda in miru in sedemnajst kaznivih dejanj.

V eni od včerajšnjih prometnih nesreč se je huje poškodovala 80 letna peška. Prometna nesreča se je zgodila v križišču Ljubljanske in Jurčičeve ceste v Celju. 36 letni voznik, ki je pripeljal iz smeri Prešernove ulice, ni upošteval pravil prednosti in je na prehodu za pešce zbil 80 letno peško, ki se je v trčenju huje poškodovala. Voznik, ki je povzročil nesrečo in občan, ki je nesrečo videl, sta peški do prihoda reševalcev nudila prvo pomoč.

Sledi pregled kaznivih dejanj.

Na Polzeli je bilo včeraj vlomljeno v gostinski lokal.  Storilec je odnesel menjalni denar in več cigaret.

Iz gradbenega stroja parkiranega na delovišču ob Šmartinskem jezeru so neznanci odtujili manjšo bagersko žlico.  Iz delovnega stroja v Založah pa so storilci med vikendom ukradli hidravlični cilinder.

Iz novogradnje v Arclinu, kamor je bilo vlomljeno med vikendom, so storilci odnesli  okoli 2.000€ vreden vrtali stroj in tri vrtalne krone.

V Medlogu so policisti obravnavali vlom v skladišče. Pogrešajo dva ročna viličarja, vredna okoli 2.000 €.

Vse, ki se nameravate danes našemiti v pustna oblačila in našemljeni voziti želijo ponovno spomniti, da vozniki med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask, prav tako ne smejo nositi pustnih mask potniki pri mejni kontroli. Zakon o varnosti cestnega prometa namreč določa, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila  torej mask, slušalk, telefonov in podobno. Kdor bo ravnal v nasprotju z določbami omenjenega člena, ga čaka globa v višini 120 €.

Vsem ženam pa seveda iskreno čestitajo ob današnjem prazniku.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE