Policijsko poročilo PU Celje: 8. 6. 2011


Včeraj so policisti na območju PU Celje obravnavali osemnajst prometnih nesreč, štiri kršitve javnega reda in miru in štirinajst kaznivih dejanj.

V dveh včerajšnjih prometnih nesrečah sta se dve osebi lažje poškodovali, ostale so se na srečo končale le z materialno škodo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali štiri voznike, enemu večkratnemu kršitelju so zasegli vozilo.

Eden od pridržanih voznikov je pred tem v Slovenj Gradcu povzročil prometno nesrečo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik že v dopoldanskih urah 1.60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V Celju so policisti  danes okoli 04. ure zjutraj pridržali 20-letnega kolesarja, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Med kaznivimi dejanji so tudi tokrat prevladovali vlomi in tatvine.

V Velenju so policisti obravnavali vlom v skladiščni prostor podjetja, od koder so vlomilci odnesli okoli 500 kg bakrenega kabla.

Na Ulici Savinjske čete v Žalcu pa so včeraj obravnavali tatvino gotovine iz trgovine. Neznani storilec je iz blagajne trgovine ukradel 200 €.

V podjetju v Zrečah so policisti včeraj obravnavali požar, do katerega je prišlo zaradi iskrenja na peskalnem stroju. Prezračevalni sistem je iskre vsrkal v filtre, zaradi česar je zagorelo. Tuja krivda za nastanek požara je izključena, materialna škoda pa je ocenjena na okoli 5.000 €.

V Šentjanžu nad Dravčami, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, so policisti obravnavali primer nezakonitega podiranja lesa. Oseba je ponaredila žig za odkazilo in nezakonito podrla okoli 150 kubičnih metrov lesa. Lastnik gozda je oškodovan za dobrih 10.500 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE