Policijsko poročilo PU Celje: 8. 7. 2011


Včeraj sta se na celjskem območju zgodili dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami.

Prva se je zgodila ob 11.45 uri v naselju Levec, kjer je 14-letni kolesar z dovoza pred stanovanjsko hišo zapeljal na prednostno lokalno cesto, kjer je vanj trčil 58-letni voznik osebnega avtomobila. Kolesar je bil v nesreči huje poškodovan.

Druga nesreča se je zgodila ob 14.18 uri na cesti Laško – Rimske  Toplice,  kjer je 75-letni voznik osebnega avtomobila iz neznanega vzroka zapeljal na levo smerno vozišče. Pri tem je prišlo do oplaženja s tovornim vozilom, s katerim se je iz smeri Rimskih Toplic pripeljal 29-letni voznik. Po oplaženju je 75-letnik čelno trčil v vozilo 34-letne voznice, ki je  prav tako pripeljala iz smeri Rimskih Toplic. V nesreči se je voznik osebnega vozila huje telesno poškodoval, druga voznica in dve sopotnici pa sta utrpeli lažje telesne poškodbe.

V  Velenju so neznani storilci z gradbenega žerjava odtujili 25 metrov električnega vodnika. Materialna škoda znaša 1.500 €.

Na območju Kasaz je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere pogrešajo prenosni računalnik in ročno uro.

Nekaj pred 15.00 uro se je na Konjiški gori smrtno ponesrečil 35-letni pilot jadralnega zmaja. Pri ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je  pilot zaradi močne turbolence izgubil vzgon, pri tem pa navpično stmoglavil.

PO POOBLASTILU DIREKTORJA PU

Dušan Marat

Vodja izmene OKC