Policijsko poročilo PU Celje: 8. 9. 2011


Včeraj so policisti na Celjskem in Koroškem obravnavali šestnajst prometnih nesreč, enajst kaznivih dejanj in prav toliko kršitev javnega reda in miru.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike, dvema voznikoma so zasegli vozili.

Na območju Rogaške Slatine so policisti na lokalni cesti v Spodnjih Negonjah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik motornega kolesa, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. 58-letni voznik motornega kolesa je pri križišču na obvoznici v Spodnjem Negonju sunkovito zavrl, padel in se hudo poškodoval.

Včeraj so bili policisti obveščeni o dveh vlomih v stanovanjski hiši V Stražiščah na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. Storilec naj bi v obeh primerih v hiši vstopil skozi okno in odnesel zlatnino. V enem primeru je povzročil za okoli 250 € materialne škode, v drugem pa za okoli 400 €.

V Dovžah, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, so policisti obravnavali tatvino črpalke, nameščene na cisterni za gnojnico, parkirani pod kozolcem ob stanovanjski hiši. Lastnik ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za dobrih 1.000 €.

V Žalcu so policisti včeraj obravnavali tatvino okoli 150 l goriva iz rezervoarja tovornega vozila.

Včeraj so bili policisti obveščeni o tatvini drv. Dobrih 5 kubičnih metrov bukovih drv je neznani storilec ukradel na območju Planine pri Ljubnem.

O tatvini okoli 200 € gotovine je policiste včeraj obvestil lastnik stanovanjske hiše v Gajih pri Radečah. Storilec je skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in je medtem, ko je lastnik v drugem prostoru gledal televizijo, odnesel denarnico z gotovino.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE