Policijsko poročilo PU Celje: 9. 1. 2017

09. 01. 2017 10:25

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda policisti PU Celje pričenjajo z obvestili o petkovem varnostnem dogajanju.

V jutranjih urah so bili policisti obveščani o vlomu v gostinski lokal v Arji vasi. Neznani storilec je vlomil skozi terasna vrata in iz notranjosti odtujil večjo količino cigaret in žganih pijač. Lastnik škodo ocenjuje na 1.500 €.

Okoli polnoči so policisti v Svetem Jerneju pri Konjicah opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je vlomil skozi balkonska vrata. Iz notranjosti ni ničesar odtujil, je pa povzročil večjo škodo pri vlamljanju.

Okoli druge ure ponoči so policisti v kraju Ličenca pri Konjicah obravnavali podobni način vloma v stanovanjsko hišo. Po vsej verjetnosti je isti storilec vlomil skozi balkonska vrata, vendar iz hiše ničesar ni odtujil.

Okoli pol tretje ure so bili policisti obveščeni o delovni nesreči v Rudniku Velenje. Pri odstranjevanju jeklenega podpornika se je okrušil del premoga in padel enemu izmed zaposlenih na roko. Utrpel je zlom prsta na levi roki. O ugotovitvah bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V soboto v zgodnjih jutranjih urah so policisti v kraju Sveti Jernej pri Konjicah opravili ogled kraja vloma v cerkev in župnišče. Neznanec je iz notranjosti župnišča odtujil okoli 300 € gotovine. Pri vlamljanju je povzročil za okoli 2.500 € škode.

V zgodnjih večernih urah so policisti v Hrastovcu pri Velenju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznanec je vlomil skozi okno v pritličju in iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine in manjšo vsoto gotovine.

V nedeljo, okoli trinajste ure, so bili policisti obveščeni o požaru večjega poslovno stanovanjskega objekta v Arclinu. Gasilci bližnjih gasilskih društev so ogenj pogasili v večernih urah. Ogenj je v celoti uničil zgornji del objekta. Pri požaru nihče ni bil poškodovan, nastala pa je večja gmotna škoda za okoli 40.000 €. Vzrok za nastanek požara bodo policisti ugotavljali v jutranjih in dopoldanskih urah današnjega dne, ko bodo opravili ogled.

Okoli petnajste ure so policisti v Starem trgu pri Slovenj Gradcu opravili ogled kraja vloma v prostore prevozništva. Neznana storilca sta iz notranjosti objekta odtujila tri pnevmatske pištole in dva natična ključa, v skupni vrednosti okoli 2.000 €.

Na Bežigrajski cesti v Celju so policisti obravnavali vlom v parkirano kombinirano vozilo. Neznanec je z njega odtujil prednjo masko in levi žaromet, iz notranjosti pa zračno blazino. Lastnik je oškodovan za okoli 1.000 €.

Okoli dvajsete ure so bili policisti obveščeni o požaru na objektu sušilnice v kraju Razdelj pri Vojniku. Objekt je lastnik uporabljal za rejo kokoši. Ogenj so pogasili gasilci bližnjih gasilskih društev, ki so do jutranjih ur današnjega dne postavili gasilsko stražo. Vzrok za nastanek in posledice požara bodo policisti ugotavljali z ogledom, ki ga bodo opravili v dopoldanskih urah današnjega dne.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 0,931 seconds.