Policijsko poročilo PU Celje: 9. 7. 2015


PolicijaPregled varnostnega dogajanja včerajšnjega dne policisti začenjajo z obvestilom o novi žrtvi prometnih nesreč na celjskih cestah.

Pred dvema dnevoma so bili obveščeni, da je 36-letni voznik iz Domžal, 6. 7. 20015, ob 8.35 uri, med vožnjo po avtocesti iz Vranskega proti Celju, izven naselja Zalog, nenadoma občutno zmanjšal hitrost vožnje in s tovornim vozilom iz neznanega razloga zapeljal desno preko odstavnega pasu na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo. Ob prevračanju je padel iz vozila in obležal na odstavnem pasu. Zaradi hudih poškodb glave je bil prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje, kjer je včeraj umrl.

Letos je na območju Policijske uprave Celje umrlo deset udeležencev prometnih nesreč, v enakem obdobju lanskega leta pa devet.

V jutranjih urah včerajšnjega dne so bili policisti obveščeni, da so neznanci v Loki pri Žusmu iz dveh delovnih strojev odstranili pokrova za gorivo in odtujili okoli 490 litrov nafte.

Na Trubarjevi ulici v Celju je neznanec poskušal vlomiti kovinska vrata blagajne parkomata. Z vlamljanjem je Mestno občino Celje oškodoval za okoli 200 evrov.

V Elektrarniškem naselju na območju Vuzenice je neznani storilec vlomil v garažo. Odtujil je motorno kolo in komplet ročnega orodja. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 2.000 evrov.

Na Tovorni ulici v Celju so policisti obravnavali tatvino okoli 42 metrov bakrenih žlebov iz delavnice. Podjetnik je oškodovan za okoli 2500 evrov.

V Latkovi vasi so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Zaradi odsotnosti lastnikov nastalo škodo in vrednost odtujenega še ugotavljajo.

V popoldanskih urah včerajšnjega dne in v nočnih urah današnjega dne so policisti zaradi naraslih voda ob močnem deževju na Koroškem prioritetno opravljali naloge varovanja ljudi in premoženja. Pri tem so sodelovali z vzdrževalci cest, gasilci in domačini. V zgodnjih urah današnjega dne je gladina naraslih voda pričela upadati. Kljub temu opozarjajo na večjo previdnost in na dosledno upoštevanje prometne signalizacije.