Poročilo Policijske upravce Celje: torek, 7. 4. 2020 (bežal pred policisti, zlorabljal številko 112)

07. 04. 2020 09:53

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 273 klicev občanov. V 66 primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Vlom v osebno vozilo – Celje

Na Novem trgu v Celju je neznani storilec vlomil v osebno vozilo. Ukradel je gotovino in sončna očala. Lastniku je storilec škodo povzročil še s poškodovanjem vrat in strehe vozila.

Poskus vloma v osebno vozilo – Loče

V Ločah je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem prednjih vrat in strehe vozila.

Poškodovanje tuje stvari – Velenje

V Velenju je neznani storilec namerno poškodoval delovni stroj. Na tovornem vozilu parkiranem v bližini pa prerezal pnevmatiko.

Povzročitev lažje telesne poškodbe

V Velenju sta se včeraj popoldne sprla sostanovalca. Med prepirom je eden od njiju z ostrim predmetom drugega udaril v predel glave in ga lažje poškodoval. Storilca bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažje telesne poškodbe.

Javni red in mir

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je občan z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi večkrat, z različnimi izgovori, klical številko 112 in želel pomoč reševalcev. Občana za katerega je bilo ugotovljeno, da pomoči reševalcev ni potreboval, so izsledili pri znancu, kjer je popival. Zaradi neupravičenih klicev na telefonsko številko 112 so mu izdali plačilni nalog, zaradi kršitve odloka so napisali predlog prekrškovnemu organu.

V Velenju so plačilni nalog izdali občanu, ki se je samovoljno naselil v klet stanovanjskega bloka in vznemirjal stanovalce. Ker se je nahajal izven občine, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče, so o primeru seznanili zdravstveni inšpektorat.

V Bistrici ob Sotli so sinoči zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru oglobili moškega.

V Štorah so oglobili žensko, ki je žalila sosedo in se nesramno vedla.

Na območju Mute so včeraj pridržali kršitelja, ki je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir.

Okoli polnoči so v Črni na Koroškem pridržali moškega, ki je javni red in mir kršil na pokopališču. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali kršitev ukrepa približevanja. Zoper kršitelja sledi hitri postopek.

Prometna varnost

Zaseg vozila – Celje

V Celju so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Ker je bil brez opravičljivega razloga v drugi občini, so o tem obvestili zdravstveni inšpektorat.

Prometne nesreče – Šoštanj, Stražišče, Celje

V Šoštanju so policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila 75-letna voznica osebnega vozila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Po trčenju v drugo vozilo, je odpeljala s kraja, ne da bi drugi udeleženi voznici posredovala podatke. Zoper voznico bomo podali obdolžilni predlog.

V Stražišču, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval 31-letni motorist, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na bankino pri mostu in padel.

V Celju, na Goriški ulici, so v večernih urah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval 55-letni kolesar, ki je padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi dobro promilo alkohola.

V Žalcu so sinoči okoli 20. ure pri kontroli prometa poskušali ustaviti voznika osebnega vozila, ki znakov za ustavljanje ni upošteval in je z vožnjo nadaljeval, nato ustavil in pobegnil iz vozila. 34-letnega voznika, doma z območja Velenja, so prijeli v bližini avtomobila, na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice, vozilo je bilo odjavljeno iz predmeta. Zaradi ukradenih registrskih tablic ga bodo kazensko ovadili, za storjene cestno prometne prekrške bodo podali obdolžilni predlog, ker se je nahajal izven občine bivanja, bodo podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu.

Ostalo

Včeraj so policisti obravnavali dva požara.

V Dobletini, na območju Policijske postaje Mozirje, je zagorelo na obrobju gozda. Ogenj je poškodoval dve drevesi.

Gozdni požar so obravnavali tudi na Plešivcu, kjer je zgorela podrast in listje. V obeh požarih vzrok še ni potrjen.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 1,332 seconds.