Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 1. 7. 2019 (podrobneje o požaru in eksploziji v Celju)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so ta konec tedna prejeli obvestila o 244 interventnih dogodkih.

S področja kriminalitete poročamo o petindvajsetih kaznivih dejanjih. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štiriintridesetkrat. S področja cestnega prometa poročamo o štiriintridesetih prometnih nesrečah. V petindvajsetih so se udeleženci lažje poškodovali, ostale so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Petek, 28. junij 2019

Ilegalni prestop državne meje – Žerjav

V Žerjavu, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so v petek obravnavali dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno prestopila državno mejo in sicer tako, da sta na strehi priklopnega dela tovornega vozila, ki ga je iz Srbije pripeljal srbski voznik, prerezala cerado in jo z notranje strani zašila. Ko je voznik vozilo parkiral na parkirišču podjetja, sta skočila iz vozila, kar je opazil receptor in nas obvestil. Zaposleni so ju zadržali do našega prihoda na kraj. Po opravljenih postopkih so oba državljana Afganistana stara 23 in 24 let, predali hrvaškim varnostnim organom.

Tatvina kolesa z motorjem – Celje

Izpod balkona na Čopovi ulici v Celju je neznani storilec ukradel kolo z motorjem znamke Baotian BT 50, registrskih številk CE A2-925.

Sobota, 29. junij 2019

Požar – Celje

Od sobotnega dogajanja izpostavljamo požar o katerem smo poročali na Celje.info: Požar in eksplozija na Mariborski cesti v Celju (foto, video).

Zagorelo je v podjetju na Mariborski cesti v Celju, v stekleno kovinskem objektu v izgradnji, velikem približno 30 x 10 metrov. Center požara je bil pri viličarju na plinski pogon. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi izpuščanja plina iz jeklenke, kar je pri določeni koncentraciji povzročilo eksplozijo in posledično požar. V požaru ni bil nihče poškodovan. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Tatvina kolesa – Celje

V soboto so bili obveščeni o tatvini ženskega kolesa, bele barve, parkiranega na Kocbekovi ulici v Celju.

Nedelja, 30. junij 2019

Vlom – Celje

Od včerajšnjega dogajanja izpostavljamo vlomov v prostore športnega kluba v Celju. Storilec je z opeko razbil steklena vrata in vstopil v prostor ter poskušal vlomiti v sef. Ker mu ni uspelo je prostore zapustil.

rokovo-poletje-2019-klik