Poročilo Policijske uprave Celje, 11. 9. 2017 (kraja tovornjaka, streljanje, hudi prometni nesreči, ….)

11. 09. 2017 10:50

V petek zjutraj smo bili obveščeni o tatvini tovornega vozila znamke Man. Vozilo je bilo ukradeno iz ograjenega prostora podjetja v Spodnjem Gabrniku. Vozilo  so v dopoldanskem času našli v Irju, Na njem so  že bile nameščene  druge registrske tablice, storilec pa je  z vozila ukradel  dve nakladalni.

V petek dopoldne smo bili obveščeni, da je v Šentjurju prišlo do streljanja. 88-letni domačin je prišel do stanovanjske hiše, kjer so na terasi sedeli štirje sosedje in  jim zagrozil, da jih bo ustrelil. Oškodovanci so zbežali v hišo, osumljeni 88-letni moški, pa je ustrelil v steklo okna stanovanjske hiše ter v vrata stanovanjske hiše in nato še v osebno vozilo,  parkirano ob hiši. Osumljeni je po dejanju odel domov, kjer so mu policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost, mu zasegli orožje in mu odredili pridržanje. Osumljen je storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

V petek, nekaj pred polnočjo, smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Bočni na območju Policijske postaje Mozirje. Storilec, ki je v hišo vstopil skozi kuhinjsko okno, je ukradel več kosov nakita.

V soboto smo obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Prva se je nekaj pred poldnevom zgodila v Golobinjeku, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost motoristu.  29-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Lesičnega proti Golobinjeku. V križišču je, pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost 57-letnemu vozniku motornega kolesa. Motorist se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Podobno prometno nesrečo smo v soboto nekaj pred 15. uro obravnavali tudi v Turiški vasi, kjer je 18-letni voznik vozil motorno kolo po lokalni cesti, in sicer iz smeri Brd proti Tomaški vasi. Iz njegove desne smeri se je v promet na prednostno cesto vključeval 49-letni voznik osebnega vozila, ki je zavijal v levo, v smeri Brd, in trčil v motorista. Ta se je v trčenju hudo poškodoval.

Včeraj  zjutraj  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  ženskega kolesa. Neznani storilec  ga je ukradel iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Čopovi ulici v  Celju. V popoldanskih urah smo tatvino kolesa obravnavali še na Savinovi ulici v Celju.

Včeraj  smo  bili  obveščeni  še  o  vlomu  v  stanovanjsko hišo na območju Policijske  postaje Ravne na Koroškem. Storilec je ukradel več daril, ki so jih občani pustili v hiši, medtem, ko so bili na praznovanju.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

polovicka_celje_klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 6,417 seconds.