Poročilo Policijske uprave Celje: 14. 8. 2017 (na prehodu zbila 5-letno kolesarko, hudo poškodovanja Rusinja, …)

14. 08. 2017 09:48

V času od petka do danes smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 39 prometnih nesreč. Pet prometnih nesreč se je končalo s hudimi telesnimi poškodbami, 6 z lažjimi ter 21 z materialno škodo.

Dne 13. 8. 2017 ob 18.20 je na Polzeli prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen 5-letni  otrok.  Ta je v spremstvu staršev kolesaril po kolesarski  stezi. V križišču ulice Glavni trg in Malteške ulice poteka kolesarska  steza  preko  Malteške  ulice,  ki so jo skupaj prečkali. V trenutku, ko so bili na prehodu za kolesarje čez Malteško cesto, je po Malteški cesti iz smeri Brega proti Polzeli pripeljala voznica osebnega avtomobila in trčila v otroka. Otrok je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili da je dobil hude telesne poškodbe in je ostal na zdravljenju. Zoper voznico osebnega avtomobila sledi kazenska ovadba.

V Mozirju so policisti  dne 13. 8. 2017 v popoldanskem času opravili ogled prometne nesreče, v kateri je 34-letna  kolesarka, državljanka Rusije, vozila po lokalni cesti v Logarski dolini in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom ter padla. Pri padcu se je hudo telesno poškodovala in je bila s helikopterjem Slovenske vojske odpeljana v UKC Ljubljana, kjer je ostala na zdravljenju.

Evidentirali smo 35 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo vlomi in tatvine.

Mozirski policisti so opravili  tudi ogled poškodbe kopalca v kampu Menina. 46-letni državljan Nizozemske  je med kopanjem v ribniku skušal skočiti iz plavajočega lesenega objekta na obalo, pri tem pa je precenil razdaljo in
padel na rob obale. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval.

Policisti  PP  Slovenske Konjice so opravili ogled dveh vlomov v tovorna vozila na počivališču Tepanje. V obeh  primerih so neznani storilci prerezali  ponjave na prikolicah tovornih vozil. Iz prvega ni bilo nič odtujenega,  iz  drugega  pa so bile odtujene alkoholne pijače v vrednosti 400 eur.

Celjski  policisti  so  opravili ogled vloma v starejšo zapuščeno hišo iz katere  je  bil  odtujen vlažilec zraka ter več steklenic žganih pijač. Velenjski policisti pa so opravili ogled vloma v klet, iz katere je bilo odtujeno kolo.

Policisti so 24-krat intervenirali na javnem kraju ter 11 v zasebnih prostorih.

Božidar Pezdevšek
višji policijski inšpektor II

vucko-polovicka

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,315 seconds.