Poročilo Policijske uprave Celje: 28. 8. 2017 (pretep v domu starejših, nesreča pijanega mopedista, …)

28. 08. 2017 10:45

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda pričenjamo z obvestili petkovem varnostnem dogajanju.

V jutranjih urah smo bili obveščani o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Lokrovcu. Neznani storilec je poskušal na silo odpreti balkonska vrata. Pri tem je povzročil manjšo škodo na objektu.

V dopoldanskih urah smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije. 50-letnemu osumljencu iz Velenja smo na Pokopališki cesti v Velenju zasegli neregistriran osebni avtomobil last podjetja iz Črnove.  Po vseh zbranih obvestilih ga bomo kazensko ovadili.

Okoli poldneva smo bili obveščeni o hudi poškodbi 58-letne gojenke centra za usposabljanje v Dobrni. Ugotovili, da jo je z roko močno stisnil eden izmed gojencev. Pri tem je utrpela zlom koželjnice na desni roki. O dogodku bomo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V noči iz petka na soboto smo opravili ogled kraja požara v kurilnici stanovanjske v Lokovici. Do požara je prišlo na dovodu sekancev v peč. Nastala je materialna škoda za okoli 4.500 €.

V soboto smo v zgodnjih jutranjih urah poskusu vloma v prostore industrijske pole na Ravnah na Koroškem prijeli 20-letnega osumljenca iz Mežice. Zaradi zbiranja obvestil smo mu odvzeli prostost in ga pridržali šest ur. Po vseh zbranih obvestilih ga bomo kazensko ovadili.

V zgodnjih večernih urah smo bili obveščeni o požaru na osebnem avtomobilu, ki je zagorel na avtocesti med predoroma Pletovarje in Golo rebro. Kljub hitri intervenciji gasilcev je vozilo zgorelo v celoti. Voznik in sopotnica nista bila poškodovana. Za krajši čas je bila avtocesta zaprta za ves promet.

Okoli polnoči smo na Prežihovi ulici na Ravnah na Koroškem obravnavali kaznivo dejanje hude telesne poškodbe. Pred gostinskih lokalom sta se v manjši skupini oseb, ki so se prepirale, stepla dva domačina zaradi preteklih sporov. Zaradi udarcev je 19-letni domačin utrpel hude poškodbe glave. Po vseh zbranih obvestilih bomo 19-letnega z Raven na Koroškem osumljenca kazensko ovadili.

V nedeljo smo bili v popoldanskih urah obveščeni o pretepu med dvema varovancema doma starostnikov v Šentjurju. Ugotovili smo, da je 69-letni varovanec med prepirom z rokama odrinil 83-letnega varovanca, tako da je padel po tleh. Pri tem je utrpel zlom kolka. Osumljenca bomo kazensko ovadili.

V zgodnjem večernem času smo v Podčetrtku opravili ogled nesreče pri delu. Pri zlaganju kongresne mize v kombi je enemu izmed zaposlenih stisnilo mezinec na roki. Utrpel je lažjo poškodbo.

V večernih urah smo na Polzeli obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo poškodoval voznik mopeda. Zaradi neprimerne hitrosti je po vozišču padel 50-letni domačin, ki je vozil brez vozniškega izpita in pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal koncentracijo 1,14 g/kg (2,28 g/kg) alkohola na liter izdihanega zraka. Moped smo mu zasegli, zaradi storjenih cestno prometnih prekrškov pa bomo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V poznih nočnih urah današnjega dne smo obravnavali vlom v gostinski lokal v Latkovi vasi. Neznani storilec je pri vlamljanju povzročil manjšo škodo iz lokala pa ni ničesar odtujil.

V zgodnjih jutranjih urah današnjega dne smo bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner v Šmarju ob Jelšah. Neznani storilec je vlomil vhodna vrata v gradbeni kontejner. Iz notranjosti je odtujil vibracijsko ploščo in gradbeni nabijalec (žabo) v skupni vrednosti okoli 4.900 €.

dr. Peter Pungartnik, višji policijski inšpektor Policijske uprave Celje

znamladih-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,855 seconds.