Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 29. 11. 2022

29. 11. 2022 10:14

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 255 klicev občanov. 94 klicev je bilo interventnih.

38 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 45 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Na območju Policijske postaje Laško so policisti sinoči obravnavali dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola. Eden je imel 0,75 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, eden pa 0,81 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Močno pijanega voznika osebnega vozila so sinoči sinoči obravnavali tudi na območju Slovenj Gradca. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vsem trem so začasno odvzeli vozniška dovoljenja, v vseh primerih sledijo obdolžilni predlogi.

Kriminaliteta

V Spodnji Rečici so sinoči obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata je ukradel gotovino in ženski prstan.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi na Vranskem, kjer je storilec prostore preiskal, ukradel ni ničesar.

V Prožinski vasi so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastniku škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Včeraj so bili policisti obveščeni, da so neznani storilci med avtocestnim uvozom Dramlje in počivališčem Zima ukradli 40 varovalnih stebrov ob avtocesti, deset opornikov za stebre in okoli 300 metrov aluminijaste povezovalne žice.

V Šentjurju je neznani storilec poškodoval več koles namenjenih izposoji. Na najmanj desetih je prerezal pnevmatike, na enem je poškodoval luč in blatnik ter na enem uničil baterijo. Povzročena škoda znaša dobrih 800 €.

V Celju je neznani storilec iz tovornega vozila ukradel akumulator.

Ilegalne migracije

Na območju Imenega so sinoči izsledili štiri državljane Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
135 queries in 0,713 seconds.