Poročilo Policijske uprave Celje: 7. 8. 2017 (nesreči s hudimi poškodbami, drzna tatvina)

07. 08. 2017 10:20

V času od petka do danes zjutraj smo na policijski upravi Celje obravnavali 43 prometnih nesreč. Dve so se končale s hudimi telesnimi poškodbami, 10 z lažjimi, 40 pa z materialno škodo.

Obe  prometni   nesreči  s  hudimi  telesnimi  poškodbami  so se zgodile na območju Velenja.

Prva  se  je  zgodila dne 4. 8. 2017 ob 12.08 uri na glavni  cesti Arja vas-Velenje. 59-letni voznik osebnega avtomobila  je med vožnjo po glavni cesti  pri  Partizanskih grobovih zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče in   bočno  oplazil nasproti vozeč osebni avto, katerega je vozila 40-letna voznica. Vozilo 40-letne voznice je po oplaženju odbilo desno v zaščitno drsno  ograjo, nato pa levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčila v še tretji udeleženi  osebni  avto. Povzročitelj 59-letni voznik osebnega avtomobila je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili da je dobil hude telesne poškodbe.

Druga prometna nesreča s hudimi  telesnimi poškodbami se je zgodila dne 5. 8.2017 ob 11.13  uri  na glavni cesti Sleme–Zavodnje. 23-letni voznik motornega kolesa je vozil po glavni cesti iz smeri Zavodenj proti Slemenu.
Ko  je  pripeljal v oster delno pregleden ovinek je zapeljal na levo smerno vozišče.  V  tistem trenutku pa mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50-letni  kolesar. Voznik motornega kolesa je oplazil kolesarja, kateri je
padel  po vozišču in se pri padcu hudo telesno poškodoval. Voznik motornega kolesa  je  brez  ustavljanja  in  nudenja  pomoči  poškodovanemu kolesarju odpeljal  naprej  v smeri Slemena, vendar je po približno 500 metrih vožnje zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem levem ovinku zapeljal iz  vozišča in trčil v obcestni  jarek.   Zoper  voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba zaradi  opustitve  pomoči  poškodovanemu v  prometni  nesreči  in
kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje.

Na področju javnega reda in miru smo 34-krat intervenirali na javnem kraju ter 14-krat v zasebnih prostorih. Evidentirali smo 16 kaznivih dejanj.

Velenjski policisti so obravnavali tudi drzno tatvino. Neznana storilka je dne 4. 8. 2017 okoli 11.30 ure prišla do stanovanja oškodovanke ter ji v prodajo ponudila razne kreme. Oškodovanka je neznanko povabila v
stanovanje, saj se je odločila da kupi kremo. Ko je šla po denar, ji je neznanka odtujila škatlo, v kateri je bilo več zlatega nakita v vrednosti 500 eur. Oškodovanka je tatvino zaznala  šele čez nekaj ur in tatvino prijavila policiji.  Glede na opisano lahko ugotovimo, da neznancev nikakor ni dobro vabiti v stanovanje, še posebej pa njih puščati brez nadzora, saj nepridipravi zelo hitro izkoristijo priložnost in izvršijo tatvino.

Božidar Pezdevšek, 
višji policijski inšpektor II

vucko-polovicka

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,895 seconds.