Poročilo Policijske uprave Celje, 8. 9. 2017 (huda nesreča, vdor v računalniški sistem, …)

08. 09. 2017 11:44

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o  prometni nesreči s hudimi poškodbami, ki se je zgodila okoli 16. ure v Studencah. Med vožnjo po glavni cesti iz Arje vasi proti Velenju je 34-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotno stran vozišča in čelno trčila v 29-letno voznico nasproti vozečega osebnega avtomobila. Pri tem je povzročiteljica utrpela hude oškodovanka pa lažje telesne poškodbe. Obe sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v Splošno bolnišnico Celje. Zaradi kršitve prometnih predpisov bomo povzročiteljici izdali plačilni nalog za plačilo globe.

Poleg omenjene hude prometne nesreče smo tekom včerajšnjega dne obravnavali še 17 prometnih nesreč v katerih sta bila še dva udeleženca lažje poškodovana, na udeleženih vozilih in cestnih objektih pa je nastala gmotna škoda.

Na področju kriminalitete smo bili v dopoldanskih urah obveščeni o računalniški kriminaliteti. Neznani storilec je vdrl in blokiral računalniški sistem enega izmed podjetij v Celju. Njihovi serviserji so blokado odpravili. Za neznancem še poizvedujemo.

Okoli poldneva smo v enem izmed večjih trgovskih centrov v Celju obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Zaposleni so pri tatvini dveh pohodniških jaken prijeli 33-letnega osumljenca iz Velenja, ki ga bomo po vseh zbranih obvestilih kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

Tekom včerajšnjega dne smo obravnavali dve kaznivi dejanji nasilja v družini. V Šmartnem ob Paki in Lehnu na Pohorju sta sina ponovno vršila nasilje nad staršema, brati in sestrami. Obema smo izrekli prepoved približevanja oškodovance, prav tako bomo zoper njiju podali kazenski ovadbi na pristojni državni tožilstvi.

dr. Peter Pungartnik, višji policijski inšpektor Policijske uprave Celje

vucko-polovicka

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 0,841 seconds.