Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 10. 1. 2019 (prometne nesreče s hudimi poškodbami, zasegi vozil)

10. 01. 2019 09:59

Na območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 66 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročamo o treh prometnih nesrečah s hudimi in eni z lažjimi poškodbami udeleženih. V dveh prometnih nesrečah s hudimi posledicami sta se poškodovala kolesarja, v eni pa voznik osebnega vozila.

Prometne nesreče s hudimi poškodbami – Šmarje pri Jelšah, Velenje, Vrbno

V jutranjih urah smo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali na lokalni cesti v Predelu, na območju Šmarja pri Jelšah. 74-letnega voznika osebnega vozila je zaradi poledenele ceste odneslo z vozišča na travnik, kjer se je vozilo prevrnilo. 74-letni voznik se je v trčenju huje poškodoval. Na omenjenem odseku smo včeraj zaradi poledenele ceste obravnavali še eno prometno nesrečo. Tudi v tem primeru je vozilo zdrsnilo s ceste.

Drugo prometno nesrečo smo okoli poldneva obravnavali na Cesti talcev v Velenju. 71-letni kolesar, ki se je nepravilno vključeval v promet, je trčil v osebno vozilo, s katerim se je z neprilagojeno hitrostjo pripeljal 68-letni voznik. Kolesar se je v trčenju hudo poškodoval.

Sinoči, nekaj pred 19. uro, so v Vrbnem obravnavali še eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Tudi v tej prometni nesreči se je huje poškodoval kolesar, ki je vozil v smeri proti Šentjurju. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je vanj trčila 22-letna voznica osebnega vozila. 51-letni kolesar, ki je vozil s kolesom, katero zadaj ni bilo
osvetljeno, se je v trčenju hudo poškodoval.

Zasegi vozil – Šentjur, Celje in Velenje

V Pletovarju, na območju Policijske postaje Šentjur, smo včeraj zasegli osebno vozilo 21-letnemu vozniku, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo, brez vozniškega dovoljenja. Kasneje smo bili obveščeni, da je voznik pred tem povzročil še prometno nesrečo z materialno škodo.

Osebni vozili smo včeraj zasegli tudi v Celju in Velenju in to voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

Vlom v delavnico – Dolga Gora

Na Dolgi Gori je neznani storilec vlomil v delavnico in ukradel tračno žago za železo, kotno brusilko, akumulatorski polnilec in moško gorsko kolo.

Tatvina – Velenje

V telovadnici v Velenju smo včeraj popoldne obravnavali dve tatvini. Neznani storilec je iz garderobnih prostorov ukradel mobilni telefon ter nekaj gotovine.

Požar – Celje

Danes, okoli pol štirih zjutraj, je na Milčinskega ulici v Celju zagorela počitniška prikolica. Prikolica je v celoti zgorela, ogenj je manjše poškodbe povzročil tudi na tovornem vozilu parkiranem v bližini. Vzrok požara še ni znan.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali trikrat v javnih in štirikrat v zasebnih prostorih.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 1,044 seconds.