Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 11. 2. 2021 (pijani voznica, voznik in mopedist, z ostrim predmetom poškodoval vozilo,…)

11. 02. 2021 13:16

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 311 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Cestni promet

Včeraj so na našem območju obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema  voznikoma,  ki  nista  izpolnjevala  pogojev  za  vožnjo so zasegli vozila.

Problematika  alkohola  v  cestnem  prometu  je  na  našem območju še vedno pereča,  saj  so  alkoholizirani  vozniki   vse  preveč  prisotni v cestnem prometu. Včeraj so obravnavali tri izstopajoče primere.

Na  območju  Policijske  postaje  Slovenske  Konjice  so zaradi vožnje pod vplivom  alkohola pridržali voznika kolesa z motorjem, ki je imel  miligram alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Včeraj dopoldne je občan policiste, ki se mu za klic zahvaljujejo, obvestil, da na relaciji Arja Vas  –  Velenje,  voznik  kombiniranega  vozila  vijuga po vozišču.  Voznika  so ustavili in z njim opravili alkotest, ki je pokazal, da je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Voznico,  ki je imela 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka so včeraj popoldne obravnavali tudi na območju Celja. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

Kriminaliteta

Na  območju  Policijske  uprave  Celje  so  včeraj obravnavali tri primere nasilja  v  družini,  zaradi česar bodo tri osebe kazensko ovadili, izrekli so jim tudi ukrepe prepovedi približevanja.

V  Gorici  pri  Šmartnem  je  neznani  storilec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel več kosov nakita.

Iz  zunanjega skladišča trgovine na Frankolovem je neznani storilec ukradel pet plinskih jeklenk.

Na  Ulici XIV. divizije v Celju so včeraj obravnavali poškodovanje vozila, na  katerem  je  neznani  storilec  z ostrim predmetom naredil več risov in lastniku povzročil za okoli 300 € škode.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 2,435 seconds.