Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 14. 10. 2021 (tragična delovna nesreča v Žalcu, zagorelo vozilo v delavnici,…)

14. 10. 2021 17:07

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah prejeli 378 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

13  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, dva s področj  mejnih  zadev  in  tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega prometa policisti poročajo o petih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in sedemnajstih z materialno škodo.

Okoli  pol  sedmih  zjutraj  so  prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami obravnavali  v  križišču  v  Petrovčah. Zaradi izsiljevanja prednosti jo je povzročil  voznik  osebnega  vozila,  ki  je pripeljal iz smeri Levca in je zavijal  v  desno  v  smeri Petrovč, pri tem pa je izsilil prednost vozniku osebnega  vozila, ki je vozil iz žalske smeri proti Levcu. V trčenju sta se lažje poškodovala oba voznika in sopotnik.

Drugo  prometno  nesrečo so obravnavali v Celju na Opekarniški cesti, kjer je  voznik  osebnega vozila, ki je vozil proti Dečkovi cesti, na prehodu za pešce  trčil  v  pešca,  ki je prečkal vozišče. Pešec se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli  14.  ure so prometno nesrečo obravnavali v Nazarjah, kjer so trčila tri osebna vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Nazarij proti Mozirju in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  trčil  v  voznika  osebnega  vozila, ki je vozil pred njim in je upočasnil vožnjo zaradi zavijanja na Obrtniško ulico. Vozilo je nato odbilo še  v  osebni  avtomobil  voznice,  ki  se je vključevala v promet iz smeri Obrtniške ulice. V trčenju se je lažja poškodoval voznik osebnega vozila, v katerega je trčil povzročitelj.

Okoli  14.30  ure  so  prometno nesrečo obravnavali na območju Dravograda, kjer  je  voznik  tovornega  vozila,  ki  je vozil iz smeri Radelj ob Dravi proti  Dravogradu,  zapeljal z vozišča, pri čemer se je vozilo prevrnilo na bok.  Do  nesreče  je  prišlo,  ker  sta  se dve vozili, ki sta vozili pred tovornim  vozilom  ustavili,  ker sta se umaknili reševalnemu vozilu, ki je bilo  na  nujni  vožnji.  Voznik  tovornega  vozila, ki ni vozil s primerno varnostno razdaljo,  je močno zavrl, zapeljal na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo.

Nekaj  po  16.  uri  so bili obveščeni še o prometni nesreči v Dobrovi, na območju  Celja,  kjer  je  voznik  osebnega  vozila  zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v odbojno ograjo, pri čemer je vozilo zapeljalo z  vozišča  in  se  prevrnilo  na  streho.  Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, se je v trčenju lažje poškodoval.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

S  področja  kriminalitete policisti poročajo o  nesreči pri delu, požaru,  vlomu in poskusu vloma.

Včeraj, nekaj pred 14. uro so bili obveščeni o  tragični delovni nesreči v podjetju  v  Žalcu, v kateri je umrl 44-letni delavec. Do nesreče je prišlo med menjavanjem pnevmatike na tovornem vozilu, kjer je najverjetneje zaradi zdrsa  hidravlične  dvigalke, tovorno vozilo padlo na 44-letnika, ki je bil pod  vozilom. 44-letni delavec, državljan Bosne in Hercegovine, je na kraju nesreče umrl.  Preiskava v omenjenem primeru še poteka.

V  Ločici  pri  Savinji  so  obravnavali  požar.  Okoli 15.30 ure so bili obveščeni,  da  je  zagorelo  vozilo  v  delavnici. Do požara je prišlo pri varjenju  ohišja  vozila,  pri  čemer  je iskra z varilnega aparata padla v notranjost  vozila,  zaradi  česar  je   vozilo zagorelo. Lastnik vozila je požar lokaliziral in s tem preprečil, da bi se požar razširil na objekt.

V  Lipoglavu  je  neznani  storilec  skozi okno vlomil v vikend. Ukradel ni ničesar, lastnici je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

V  Pernovem  so  obravnavali  poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo  ni  uspelo  vstopiti.  Lastnikom  je  škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,845 seconds.