Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 14. 2. 2019 (uhajanje nevarnega plina v savni, lastnica zadržala vlomilca do prihoda policistov,…)


Na območju naše policijske uprave so policisti včeraj obravnavali 61 interventnih dogodkov, od tega štiri na Koroškem.

V nadaljevanju izpostavljamo izstopajoče dogodke, ki so jih obravnavali celjski policisti:

finskasavna2V večernih urah so bili obveščeni, da so v prostorih savn, v termah na območju naše policijske uprave, našli 53-letnega moškega, ki je izgubil zavest. O dveh podobnih primerih smo bili obveščeni tudi v preteklih dneh.

Po poročanju portala 24ur naj bi šlo za zastrupitev z ogljikovim monoksidom, ki je še zaradi neznanega vzroka uhajal v savno na Dobrni. Po nekaterih neuradnih informacijah pa naj ne bi šlo za nevaren plin temveč za prekoračitev priporočenega časa zadrževanja v savni.

Sicer pa na 24ur o ostalih dveh primerih še poročajo, da naj bi se prvi primer zgodil prejšnji torek, ko je moški izgubil zavest in naj bi bil še vedno v slabem stanju. Prejšnjo sredo pa naj bi zaradi podobnih simptomov zdravniško pomoč nudili še eni ženski.

Policisti in kriminalisti o vseh treh primerih intenzivno zbirajo obvestila in opravljajo vsa druga potrebna preiskovalna dejanja. Takoj, ko bo zbranih več ugotovitev, vas bomo obvestili.

Vlom v stanovanjsko hišo –  Celje

Na Jenkovi ulici v Celju je včeraj dopoldne neznani storilec vlomil v stanovanjsko  hišo  in  sicer  tako,  da  je razbil steklo na kletnem oknu.

Storilca, 33-letnega moškega z območja Prevalj,  je zalotila lastnica in ga zadržala do prihoda policistov.

Vlom v stanovanjsko hišo – Dobrna

Sinoči  med  19.  in  20.  uro  je  neznani  storilec  na  Dobrni  vlomil v stanovanjsko  hišo.  Storilec,  ki  je  v hišo vlomil skozi vrata terase na zadnji  strani  hiše,  je  prostore  preiskal, po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Ilegalen prehod državne meje – Dobovec

Na  Mejnem  prehodu Dobovec so danes ponoči, pri vstopu v Slovenijo, našli tri  državljane  Afganistana, skrite med tovorom kompotov, ki jih je voznik vozil  iz  Srbije.  Afganistanski  državljani  so  v  vozilo  najverjetneje vstopili  na  bencinskem  servisu  na  območju  Hrvaške. Vse tri smo vrnili
hrvaškim varnostnim organom.