Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 14. 3. 2019 (zaseg drog, tatvina drv, vozil pod vplivom alkohola,…)

14. 03. 2019 10:21

V zadnjih 24 urah so na celjski operativno komunikacijski center prejeli 66 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. S področja kriminalitete so obravnavali 24 dogodkov, s področja javnega reda in miru 19 in s področja prometne varnosti 21 dogodkov.

S področja kriminalitete izpostavljamo dva zasega prepovedanih drog, vlom in tri tatvine.

Zasega prepovedanih drog – Laško in Velenje

Pri hišni preiskavi na območju Laškega so včeraj 23-letnemu občanu zasegli okoli 3 kg rastline mitragyna speciosa (kratom), ki po uredbi sodi med prepovedane substance ter manjšo količino posušene konoplje.

Pri hišni preiskavi na območju Velenja so 43-letnemu občanu zasegli približno kilogram posušenih vršičkov konoplje, kilogram konopljine smole ter nekaj konopljinega olja in manjšo količino kokaina.

Oba so pridržali in ju bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1.

Tatvina goriva – Šoštanj

Na delovišču v Šoštanju je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja ukradel gorivo, poskušal je vlomiti tudi v kabino delovnega stroja, s čimer je lastnikom škodo povzročil še s poškodovanjem vrat.

Vlom v osebno vozilo Gornji Dolič

Včeraj so bili obveščeni, da je med vikendom, neznani storilec vlomil v osebno vozilo parkirano pred športnim igriščem v Gornjem Doliču. Storilec je iz denarnice, ki jo je našel v vozilu, ukradel bančno kartico na kateri je bila zapisna koda in na dveh bankomatih s kartico dvignil gotovino. Vse občane policisti znova opozarjajo, naj si na kartice ne beležijo kod, prav tako naj listkov s kodami ne puščajo v denarnicah s karticami.

Tatvina drv – Začret, Sedraž

V Začretu so obravnavali tatvino drv. Neznanec je ukradel okoli 700 € vredna suha bukova drva, ki si jih je lastnik pripravil za odvoz.

Iz gozda v Sedražu je neznanec ukradel okoli 15 kubičnih metrov bukovih hlodov.

Pridržanje zaradi vožnje pod vplivom alkohola – Laško

V Laškem so danes ponoči zaradi vožnje pod vplivom alkohola, do streznitve pridržali 28-letnega voznika osebnega vozila. Alkotest mu je pokazal 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,666 seconds.