Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 14. 5. 2020 (ukradli bager, zasegli konopljo – foto, požar v avtohiši)

14. 05. 2020 10:45

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24 urah poklicalo 223 občanov. 60 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Kriminaliteta

V Žalcu so policisti včeraj obravnavali tatvino delovnega stroja – bagra goseničarja znamke Caterpiller 320 b, letnik 2001, ki je bil parkiran na ograjeni parceli. Po oceni lastnice je delovni stroj vreden okoli 36.000 €.

V Preboldu so obravnavali vlom v skladiščne prostore podjetja. Storilec je ukradel kovček z orodjem, pet pašnih pastirjev in več vreč semenske koruze. Povzročeno škodo ocenjujejo na dobrih 2.800 €.

konoplja_2020_maj_2Žalski policisti so na območju Policijske postaje Mozirje včeraj zjutraj opravili hišno preiskavo pri 26-letnemu moškemu. V stanovanjski hiši so v dveh ločenih prostorih našli dva šotora, v katerih je 26-letnik gojil konopljo. Oba šotora, namenjena notranjemu gojenju konoplje z vsemi pripomočki za gojenje so mu zasegli, prav tako so mu zasegli več kot 20 sadik konoplje, dobrih 200 g posušenih vršičkov konoplje ter dve precizni digitalni tehtnici. 26-letnega moškega bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na območju Laškega je včeraj dopoldne 70-letni občan na traktorju, s katerim je voznik ustavil na avtobusni postaji, da bi dal prednost vozilom ki so vozila za njim, razbil steklo na vratih traktorja. 70-letnika je ujezilo, ker je voznik s traktorjem ustavil na avtobusnem postajališču.

Na območju Podvelke je neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik in ukradel več različnih kosov gradbenega orodja. Lastnikom je povzročil za najmanj 5.500 € škode.

V Šentjurju so obravnavali vlom v vrtno uto. Storilec je ukradel dve kosilnici in dvoje škarij za obrezovanje trte in sadnega drevja.

V Jurkloštru so obravnavali poškodovanje osebnega vozila. Neznani storilec je z ostrim predmetom naredil ris po celotni strani vozila.

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni, da je ponoči neznani storilec vlomil v prostore okrepčevalnice v Slovenj Gradcu. Ukradel je menjalni denar.

Prometna varnost

V Vojniku so policisti včeraj zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel eno promilo alkohola v krvi.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so vozniku osebno vozilo zasegli tudi v Pamečah.

V popoldanskih urah so v Celju ustavili voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,30 promila alkohola v krvi.

V večernih urah smo pijanega voznika, ki je imel v krvi dobro promilo alkohola, ustavili tudi na območju Dravograda. Obema voznikoma so odvzeli vozniški dovoljenji, zoper oba sledita obdolžilna predloga.

Ostalo

Nekaj čez 23. uro smo bili obveščeni o večjem požaru v avto hiši v Ločici ob Savinji. Ogenj je nekaj vozil v celoti uničil, več vozil pa poškodoval. Uničen je tudi večji šotor, pod katerim so bila vozila parkirana. Kriminalisti ogled požarišča opravljajo danes. Več podatkov sporočimo po opravljenem ogledu in zbranih informacijah.

*foto: PU Celje

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,370 seconds.