Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 15. 7. 2021 (kraja sedmih električnih koles, Romunoma iz avtodoma ukradel torbici z dokumenti in denarjem,…)

15. 07. 2021 15:37

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli  324 klicev občanov. 86 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

16  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, osem s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj  so  obravnavali  eno  prometno  nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

V  večernih  urah  so  nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih  poiskal pomoč 67-letni kolesar, ki je padel v Lazah pri Velenju in se hudo poškodoval. Podatke o prometni nesreči policisti še zbirajo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta

Na  Kopah  je  včeraj  neznani storilec vlomil v trgovino ter ukradel sedem električnih  koles.  Lastniku  je  s  tatvino povzročil za najmanj 35.000 € škode.

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali tatvino. Neznani storilec je  ponoči  romunskima državljanoma iz avtodoma ukradel torbici z dokumenti in denarjem.

V  Ličenci,  na  območju  Policijske  postaje Slovenske Konjice, so včeraj obravnavali  vloma  v dve stanovanjski hiši.  Storilec je v obeh primerih v hiši  vlomil skozi pritlični okni in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem oken.

Ilegalne migracije

V Lastniču so včeraj dopoldne izsledili pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih po opravljenih postopkih odpeljali v azilni dom.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,980 seconds.