Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 16. 4. 2020 (drzna tatvina, opiti vozniki + opozorilo)

16. 04. 2020 10:15

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 195 klicev občanov. V 51 primerih je šlo za interventne dogodke.

Tatvina – Celje

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec z gradbišča ob Šmartinskem jezeru, ukradel dve žlici delovnega stroja in lastniku povzročil za okoli 1.500 € škode.

Drzna tatvina – Celje

Nekaj pred 17. uro so policisti na Stanetovi ulici v Celju obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec, visok okoli 185 cm, oblečen v črna oblačila, z masko na obrazu, je k blagajni prinesel steklenico in poleg položil gotovino za plačilo. Ko je trgovka blokirala nakup in odprla predal blagajne je segel vanj ter ukradel okoli 100 € gotovine.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj smo v Celju in v Veliki Pirešici obravnavali tri voznike osebnih vozil, ki so vozili krepko pod vplivom alkohola. V popoldanskih urah so pijana voznika ustavili na Kidričevi ulici v Celju in v Veliki Pirešici. 51-letnemu vozniku v Celju je preizkus z alkotestom pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, 54-letnemu vozniku v Veliki Pirešici pa 0,71. Za oba bodo na pristojno sodišče poslali obdolžilna predloga. V večernih urah so na Lavi v Celju preizkus alkoholiziranosti opravili tudi z 49-letnim voznikom. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi zoper njega bodo podali obdolžilni predlog. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu zasegli še vozilo.

Skorajda ni dneva, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki. Smrtne poškodbe drugih udeleženih v prometnih nesrečah, hude telesne poškodbe, invalidnost, dolgotrajna zdravljenja poškodovanih. Posledično tudi izgube delovnih zmožnosti poškodovanih, izgube zaposlitve in sredstev za preživljanje ter mnoge druge hude ostale posledice. Zaradi tega znova policisti opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

Javni red in mir

Zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnih prostorih so policisti sinoči izdali plačilni nalog kršitelju na območju Črne ne Koroškem.

Na Prevaljah so plačilni nalog izdali občanu, ki je pred stanovanjskim blokom žalil soseda in kršil javni red in mir.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,849 seconds.