Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek 16. 6. 2022 (policisti opozarjajo na predrzne tatove,…)

16. 06. 2022 12:21

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 303 klice občanov. 82 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

33 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, dveh z lažjimi in o petnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 18. ure obravnavali v Dobrnežu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. 49 letna kolesarka je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčila v zaščitno kovinsko ograjo in padla. Pri padcu se je hudo poškodovala. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat.

S področja kriminalitete izpostavljajo dva vloma in dve tatvini.

V Tratni pri Grobelnem so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomili skozi okno, je ukradel gotovino in zlatnino.

Okoli 18. ure nas je občan iz Žahenberca obvestil o tatvini gotovine iz stanovanjske hiše. Neznani storilci, ki so se do hiše pripeljali z vozilom, so vstopili v odklenjeno hišo in iz pritličnih prostorov ukradli gotovino. Stanovalec je bil v času tatvine v zgornjem nadstropju, stanovalka pa na njivi ob hiši. Storilci so pobegnili, ko so slišali, da je stanovalec doma. S kraja so se odpeljali z neznanim osebnim vozilom sive barve, ljubljanskih registrskih številk. Občanom policisti svetujejo, naj zaklepajo vrata hiš, tudi kadar hiše zapustijo za kratek čas, ali delajo na vrtovih ob hišah, saj predrzni storilci izkoristijo vsako priložnost za tatvine.

Na Hudinji v Celju je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Na Vrunčevi ulici v Celju so obravnavali tatvino dveh skirojev. Neznanec ju je ukradel izpred vrat stanovanja v stanovanjskem bloku.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 1,115 seconds.