Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 16. 7. 2020 (poziv očividcem nesreče v Celju, z ostrim predmetom nad avtomobil,…)

16. 07. 2020 11:40

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 259 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj zjutraj so v Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala 46-letna kolesarka, ki ji je pri zavijanju na parkirišče Ceste   talcev, izsilil  prednost  voznik  kombiniranega  vozila.   Zaradi storjenega  prekrška  so  vozniku izdali plačilni nalog. Plačilni nalog je zaradi vožnje po napačni strani dobila tudi kolesarka.

V  Marnem,  na območju Policijske postaje Laško, sta včeraj zaradi vožnje s prekratko  varnostno  razdaljo, trčila dva motorista. Eden od njiju se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  16.30  ure, so v križišču  Mariborske in Kidričeve ulice v Celju,  v  bližini  bencinskega  servisa,  obravnavali  prometno nesrečo, v kateri  sta  bila  udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila, znamke Renault  Captur,  srebrne  barve.  Voznica,  ki  je  pripeljala  po zahodni magistrali  po  desnem  prometnem  pasu, v smeri proti Teharju, je trčila v kolesarja, ki je  vozil  po  kolesarski stezi  iz smeri Aškerčeve ulice. Kolesar  se  je  v  trčenju  lažje  poškodoval.  Oba  zatrjujeta,  da sta v križišče  zapeljala  pri  zeleni  luči  na  semaforju.   Zaradi razjasnitve okoliščin  trčenja policisti pozivajo  vse  očividce  in  prosijo  za  informacije o prometni nesreči. Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Celje 03 54 26 400 ali na telefonsko številko 113.

Nekaj po 17. uri so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi na  avtocesti,  v  bližini  Šentruperta, kjer je  21-letna voznica osebnega vozila,  zaradi  prekratke  varnostne  razdalje, trčila v voznika tovornega vozila. V trčenju  se  je  voznica  lažje poškodovala. Zaradi povzročitve prometne nesreče so ji izdali plačilni nalog.

V  Celju  so  zasegli  osebno  vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Kriminaliteta

Na  Teharju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzročil za okoli 2.000 € škode.

Na   Kidričevi   ulici  v  Celju  so  obravnavali  tatvino  dobrih  300 m energetskega kabla, vrednega okoli 5.000 €.

Iz  rezervoarja  delovnega  stroja, parkiranega na delovišču na Ljubljanski cesti v Celju, je neznani storilec ukradel okoli 90 litrov nafte.

Na parkirišču trgovine v Žalcu so obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Nekaj  po 22. uri so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Dobja. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel kovinski sef z vsebino.

Ostalo

V  Razgorju smo obravnavali nesrečo pri delu. Pri pokrivanju bal sena se je huje poškodoval 41-letni domačin, ki mu je pri sestopu zdrsnilo in je padel dobre tri metre v globino na makadamska tla.

PU Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,778 seconds.