Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 19. 9. 2019 (usodna nesreča pri delu, prijeli mladoletne ilegalne prebežnike,…)


Včeraj so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 65 interventnih dogodkov. 26 s področja prometne varnosti, 17 s področja kriminalitete, 11 s področja javnega reda in miru, v ostalih primerih je šlo za druge dogodke.

Vlom v kleti stanovanjskih blokov – Velenje

V Velenju, na Cesti talcev, so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka, od koder je storilec ukradel moško gorsko kolo znamke Kratos, modro oranžne barve.

Vlom v klet stanovanjskega bloka so včeraj obravnavali tudi na Tomšičevi ulici v Velenju. V tem primeru je storilec ukradel nekaj ročnega orodja in ventilator.

Nesreča pri delu – Velenje

V Črnovi pri Velenju so včeraj obravnavali nesrečo pri delu. Pri obrezovanju vej višjega drevesa na domačem dvorišču, je 85-letni občan padel z lestve, z višine približno štirih metrov. Hudo poškodovanega so odpeljali v celjsko bolnišnico, od koder so danes zjutraj sporočili, da je poškodbam podlegel.

Tatvina štirikolesnika – Spodnje Grušovlje

V Spodnjih Grušovljah so obravnavali tatvino neregistriranega štirikolesnika. Storilci so ga ukradli izpod nadstreška ob kmetiji.

Tatvina goriva – Spodnje Grušovlje

V Spodnjih Grušovljah so včeraj obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja tovornega vozila ukradel okoli 400 litrov nafte.

Vlom v kiosk – Velenje

Danes okoli štirih zjutraj so bili obveščeni o vlomu v kiosk kavarne na Šaleški cesti v Velenju. Storilec ni ničesar ukradel, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem rolet.

Zasega osebnih vozil – Mozirje in Dobovec

V Mozirju so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, v Dobovcu pa voznici, ki ji je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja.

Ilegalni prehodi državne meje – Rogaška Slatina

Na območju Policijske uprave Celje so od srede, 18. 9. 2019 od 6. ure, do danes, 19. 9. 2019 do 6. ure, obravnavali štiri tujce, ki so ilegalno prestopili državno mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Nekaj pred tretjo uro zjutraj so na območju Rogaške Slatine, v bližini prehodnega mesta Vidine, prijeli štiri državljane Maroka. Trije so bili mladoletni. Dva so vrnili hrvaškim varnostnim organom, dva bosta nastanjena v Centru za tujce v Postojni.