Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 2. 12. 2021 (z nožem zagrozila vozniku cisterne z gorivom, poziv dravograjskih policistov,…)

02. 12. 2021 13:58

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.urah  prejeli  288  klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 38 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Včeraj  so  obravnavali  eno  prometno  nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno  nesrečo s hudimi poškodbami so v popoldanskih urah obravnavali v križišču  regionalnih   cest  izven  naselja Loče. 43-letni voznik osebnega vozila,  ki  je  vozil  iz smeri Loč proti Mlačam, je v križišču prehiteval kolesarja.  Ker  ni upošteval primerne bočne razdalje je prišlo do trčenja. Kolesar  je  pri  tem   izgubil  oblast  nad  kolesom  in padel po vozišču. Poškodovanega  kolesarja  so  z  reševalnim  vozilom  odpeljali  v  Splošno bolnišnico  Celje,  kjer  so  ugotovili,  da  se je v prometni nesreči hudo poškodoval.  Voznika  osebnega  vozila  bodo  zaradi  povzročitve  prometne nesreče kazensko ovadili.

Poziv očividcem prometne nesreče

Včeraj,   ob  14.10  uri, se je na glavni cesti Dravograd – Slovenj Gradec, izven  naselja  Šentjanž  pri  Dravogradu,  zgodila  prometna nesreča.  Do prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi  nepravilnega  prehitevanja neznanega voznika  osebnega  avtomobila,  črne barve, ki je vozil iz smeri Dravograda proti  Slovenj Gradcu. Na ravnem delu ceste, v bližini gostišča “Yagababa”, je  nepravilno  prehiteval  neznano vozilo.  V tistem trenutku je nasproti pripeljala  voznica osebnega vozila, ki je zaradi njegove nepravilne vožnje zavrla  in  se  umaknila  v desno,  pri  čemer  je  zapeljala z vozišča in poškodovala vozilo. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo neznanega voznika  in morebitne očividce prometne nesreče, da pokličejo na interventno  številko  policije  113,  na  telefonsko  številko  Policijske postaje Dravograd 02 87 21 500 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

V  Brdinjah,  na  območju  Policijske postaje Ravne na Koroškem, so  nekaj pred  19.  uro  obravnavali  prometno  nesrečo z materialno škodo, ki jo je povzročil  voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola. Do prometne nesreče je prišlo,  ker  je  voznik  zapeljal na nasprotno smerno vozišče in z vozilom oplazil  voznika,  ki  je  pripeljal  nasproti. Povzročitelj je imel v krvi nekaj manj kot promilo in pol alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

To pa ni bil včerajšnji edini  zaznan primer vožnje pod vplivom alkohola na našem območju.

V Šentjurju so v popoldanskih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je  imel  v  krvi  1,7  promilov  alkohola.  Na območju Šmarja so ustavili voznika,  ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel v krvi kar 2,8 promilov  alkohola.  Voznika  so  pridržali do streznitve. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Nekaj čez 23. uro so na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali suma storitev kaznivih dejanj tatvina in grožnje. Dva moška sta z nožem zagrozila vozniku, ki je na bencinski servis s cisterno pripeljal gorivo, pred tem pa sta v vozilo natočila gorivo, ki ga nista plačala. Voznik in sopotnik sta se po dejanju odpeljala v smeri Maribora. Policisti Postaje prometne policije  Celje so ju kmalu po dejanju ustavili. Vozilo, ki ni bilo registrirano je vozil 41-letni voznik, ki ni imel vozniškega dovoljenja, preizkus  z alkotestom je pokazal, da je imel voznik dobrih 1,7 promilov alkohola v krvi. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. 34-letnega sopotnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje in tatvine.

V Gotovljah so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Prostore je preiskal in ukradel prenosni zvočnik in nekaj gotovine.

Na ulici V. prekomorske brigade v Celju so včeraj obravnavali tatvino. Neznani storilec je z osebnega vozila ukradel katalizator.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,821 seconds.