Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 22. 1. 2021 (vlom v dve župnišči, poleg tovora je prevažal tudi Maročane, pijan na avtocesti,…)

22. 01. 2021 11:49

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 298 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Cestni promet

Včeraj  so  na  našem  območju  obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo. Petim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj so zasegli vozila.

Prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj okoli 17. ure obravnavali v Žalcu, kjer je kolesarka zapeljala na robnik in padla.

V  jutranjih  urah je občan  obvestil policiste, da je na avtocesti v bližini avtocestnega  izvoza  Celje  center  opazil  voznika, ki nezanesljivo vozi. Voznik  je  trčil  tudi  v  odbojno  ograjo.  Pri  postopku  z voznikom so ugotovili,  da  je  vozil  pod vplivom alkohola. V krvi je imel 1,2 promila alkohola.  Sledi  obdolžilni  predlog.  Občanu,  ki nas je o vožnji voznika opozoril, se policisti zahvaljujejo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Na  gradbišču na Dobrni so obravnavali vlom v  gradbeni zabojnik, ki služi kot  priročno  skladišče. Storilec ni ničesar ukradel. Škodo je povzročil s poškodovanjem zabojnika.

Na  celjskem  in  konjiškem  območju  so  včeraj  obravnavali  vloma v dve župnišči.  V obeh primerih je storilec vlomil skozi okni in v obeh primerih ukradel nekaj gotovine.

Na  Muti  so  včeraj  obravnavali  tri  državljane  Maroka, ki so ilegalno vstopili  v  Slovenijo  in  sicer  v  tovornem  vozilu,  ki  je iz Bosne in Hercegovine  prevažalo  kovinske  panele.  Maročane  so opazili zaposleni v podjetju,  kamor  je voznik pripeljal tovor. Po končanih postopkih jih bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 2,455 seconds.