Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 23. 1. 2020 (zasegi vozil, pijani tovornjakar, vlomi)

23. 01. 2020 09:24

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 57 interventnih dogodkov.

Policijsko poročilo začenjajo s podatki o prometni nesreči, ki se je danes, nekaj čez 7. uro zjutraj zgodila v Otiškem vrhu, kjer je 39-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, ki je vozil v smeri proti Dravogradu, na prehodu za pešce trčil v mladoletnega pešca. Pešec je vozišče prečkal z voznikove leve strani. Hudo poškodovanega pešca so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Cesta je na tem odseku zaprta za ves promet.

Zasegi vozil – Šmarje pri Jelšah in Slovenj Gradec

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so vozili zasegli voznikoma, ki sta vozila brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec so zasegli neregistriran traktor vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Vožnja pod vplivom alkohola

V Socki so včeraj ustavili 24-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Alkohol je te dni spet preveč prisoten med vozniki

Predvčerajšnjem so na avtocestnem počivališču Tepanje izvedli postopek s 57-letnim madžarskim voznikom tovornega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0,65 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika smo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je izrekla globo v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk. Po pravnomočnosti odločbe sledi še ukrep prepovedi vožnje v Sloveniji.

Na območju Policijske postaje Slovenj Gradec so predvčerajšnjim obravnavali 39-letnega voznika osebnega vozila, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča in trčil v garažo. Voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Voznika smo pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi storitve več prometnih prekrškov in kršitve javnega reda in miru so mu izrekli globo, sledi še obdolžilni predlog.

Vlom v stanovanje stanovanjskega bloka – Zreče

V Zrečah so obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je prostore preiskal in ukradel gotovino in zlato verižico.

Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

V Celju je neznani storilec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je prenosni računalnik.

Vlom v dve kleti stanovanjskih blokov – Velenje

V Velenju so obravnavali vloma v dve kleti stanovanjskih blokov. V obeh primerih je storilec ukrade kolesi, enkrat znamke KTM in enkrat znamke Specialized.

Vlom v počitniško hišico – Marija Reka

V Marija Reki, na območju Policijske postaje Žalec, je neznani storilec vlomil v počitniško hišico. Ukradel je nekaj posode, mesoreznico in nekaj alkoholnih pijač.

Ilegalni prehod državne meje

Nekaj pred 23. uro smo v Podplatu ustavili voznika osebnega vozila nemških registrskih oznak, državljana Belgije, ki je vozil sedem ilegalnih prebežnikov, 4 državljane Vietnama in 3 državljane Afganistana. Voznika so pridržali, postopki z ilegalnimi prebežniki še potekajo.

Ponoči so se ukvarjali z iskanjem pogrešanega moškega doma z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem, ki se je v jutranjih urah vrnil domov.

Včeraj so k preiskovalnemu sodniku privedli kršitelja doma z območja Ljubljane, ki je na območju Policijske postaje Žalec večkrat kršil ukrep prepovedi približevanja. Sodnik mu je odredil sodno pridržanje.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,618 seconds.