Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 23. 4. 2020 (opiti kolesar, iščejo zatajitelja + foto)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 270 klicev občanov. V 76 primerih je šlo za interventne dogodke.

S področja cestnega prometa policisti izpostavljajo prometni nesreči s hudimi in lažjimi poškodbami udeležencev, podatke o kolesarju, ki je na območju druge občine kolesaril krepko pod vplivom alkohola in dveh zasegih vozil. Na področju kriminalitete je bilo včeraj mirno. Od obravnavanega dogajanja izpostavljamo tatvino in poskus vloma. S področja javnega reda in miru poročamo o eni kršitvi.

Prometna varnost

Okoli 11. ure, so policisti na avtocesti, izven naselja Ljubečna, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 46-ženska. Prometna nesreča se je zgodila, ker je 29-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Dramelj proti Celju, na levem prometnem pasu, trčil v tovorno vozilo, ki je vozilo pred njim. V trčenju se je hudo poškodovala sopotnica v osebnem vozilu, druga dva sopotnika in voznik osebnega vozila, kot tudi voznik tovornega vozila, v prometni nesreči niso bili poškodovani.

Pri vožnji na lokalni cesti med Podgorjem in Mislinjsko Dobravo, se je včeraj lažje poškodoval 44-letni voznik kolesa z motorjem, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste in padel.

Včeraj, okoli pol sedmih zjutraj, so v Rogaški Slatini obravnavali kolesarja, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je kolesaril krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel dobrih 1,80 promila alkohola. Kolesarju smo izdali plačilni nalog. Ker je kršil odlok o omejitvi gibanja med občinami smo o tem obvestili še Zdravstveni inšpektorat.

V Svetem Jerneju nad Muto so zasegli neregistrirano kolo z motorjem, vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi dobro promilo alkohola.

Vozniku, ki je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja smo osebno vozilo včeraj zasegli tudi v Hajnskem.

Kriminaliteta

V Celju je neznani storilec iz tovornega vozila ukradel dva akumulatorja.

V Laškem je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat je lastniku povzročil za okoli 300 € škode.

Javni red

Okoli polnoči so na Tkalski ulici v Celju izdali plačilni nalog občanu, ki je kršil javni red in mir v stanovanju stanovanjskega bloka.

Ostalo

V dopoldanskih urah so na avtocesti, v bližini avtocestnega izvoza Vransko obravnavali požar. Med vožnjo je zagorelo osebno vozilo. Do požara je prišlo zaradi okvare na motorju. Voznik v požaru ni bil poškodovan.

Okoli 13.30 ure so bili policisti obveščeni, da je na Botričnici, v Šentjurju, zagorelo v ekološkem otoku. Zagorel je zabojnik z odpadnim papirjem. Požar so pogasili šentjurski policisti. Vzrok požara še ugotavljajo.

Okoli 18.30 ure so bili policisti obveščeni, da se je v Legnu, na območju Slovenj Gradca, vnela živa meja. Vzrok požara še ni znan. Ogenj je poškodoval dobrih 5 metrov žive meje.

zatajitev_2020_aprilPoziv občanom

Velenjski policisti zaradi razjasnite okoliščin kaznivega dejanja zatajitve, z dne 2. aprila 2020, v Velenju, iščejo osebo s fotografije.

Vse, ki bi jo poznali, prosijo da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Velenje (03) 898 61 00, na številko 113 ali anonimno številko policije 080 12 00.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje