Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 23. 5. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 334 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.

29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti včeraj nekaj čez 10. uro obravnavali zunaj naselja Štore. Povzročil jo je voznik tovornega vozila, ki je vozil v smeri Celja. Voznik je na prehodu za pešce trčil v pešca, ki je vozišče prečkal z njegove desne strani. Hudo poškodovanega pešca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

V Velenju so policisti obravnavali vlom v parkomat. Storilcu denarja ni uspelo ukrasti. Lastnikom je s poškodovanjem parkomata povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V jutranjih urah so policisti v Celju obravnavali vlom v trgovino s kolesi. Storilci so ukradli 10 električnih koles različnih znamk.

Nedovoljen prehod državne meje

Zaradi prekoračitve hitrosti na avtocesti smo včeraj dopoldne na območju Pletovarja policisti obravnavali alžirskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal dva državljana Turčije in dva državljana Libanona. Vsi so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. Ostali štirje so zaprosili za mednarodno zaščito.