Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 26. 3. 2020 (vlomi, kršitve JRM, opiti vozniki)

26. 03. 2020 08:51

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 204 klice občanov. V 64 primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Tatvina vozila – Slovenj Gradec

Na Kopališki ulici v Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tatvino osebnega vozila znamke VW Passat, letnik 2001, srebrne barve, registrskih številk SG D6-346. Vozilo je bilo parkirano pod nadstreškom ob stanovanjski hiši.

Poškodovanje tuje stvari – Celje

Na Gubčevi ulici v Celju je ponoči neznani storilec v izložbo trgovine vrgel večji kamen in razbil steklo. V trgovino ni vstopil.

Tatvina – Lopata

Na avtocestnem počivališču Lopata je neznani storilec s poljskega tovornega vozila, medtem ko je voznik v vozilu počival, ukradel sprednjo masko vozila in luči.

Vlom v poslovne prostore – Celje

Na Lavi v Celju so policisti obravnavali vlom v prostore podjetja. Storilec je ukradel večji akumulatorski vijačnik znamke Makita.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

V Velenju, na Šercerjevi cesti, je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško kolo vredno okoli 650 €.

Vlom v trgovino – Celje

V večernih urah so policisti na Dečkovi cesti v Celju obravnavali vlom v trgovino. Podatkov o tem, kaj je storilec ukradel, še ni.

Javni red in mir

Kršitve javnega reda in miru na javnih prostorih

Na območju Šoštanja so policisti včeraj izdali plačilni nalog moškemu, ki je kršil javni red in mir na dvorišču stanovanjske hiše, v Slovenj Gradcu pa moškemu, ki je kršil javni red in mir na bencinskem servisu ter nadlegoval zaposlene.

Kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih

V Podvelki so plačilni nalog izdali moškemu, ki je kršil javni red in mir v zasebnih prostorih,

Zaseg vozil – Zreče in Ljubno ob Savinji

V Zrečah so policisti včeraj zasegli neregistrirano kolo z motorjem vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,61 miligramov alkohola v litru
izdihanega zraka.

Na območju Ljubnega ob Savinji so policisti zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,57 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Vožnja pod vplivom alkohola

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti imeli včeraj v postopku ukrajinskega voznika tovornega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika privedli na
sodišče, kjer mu je sodnica v takojšnjem postopku izrekla 1.200 € globe, stransko sankcijo 18 kazenskih točk, po pravnomočnosti sklep sledi še šestmesečna prepoved vožnje na območju Slovenije.

Alkohol je še vedno mnogo preveč prisoten pri voznik v cestnem prometu. Tudi v tej izjemni situaciji, ki nas je doletela zaradi širjenja nalezljive bolezni, bomo redno nadzirali stanje prometne varnosti in ukrepali zoper kršitelje.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,797 seconds.