Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 26. 8. 2021 (padel skozi strešno odprtino, v Rogatcu izsledeni štirje Kitajci,…)

26. 08. 2021 13:25

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 220 klicev občanov. 59 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

9  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in petnajstih z materialno škodo.

Na   območju  Pameč  sta  se  v  prometni  nesreči  poškodovala  mladoletna mopedistka  in  njen  mladoletni sopotnik. Mopedistka je v levem preglednem ovinku, zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala  desno z vozišča v potok. Pri padcu sta se oba lažje poškodovala.

Na  Bežigrajski  cesti  v  Celju  se je nekaj po 18. uri v prometni nesreči poškodovala  kolesarka.  Kolesarki  je  prednost  izsilila voznica osebnega vozila,  ki  je  poškodovano  kolesarko tudi odpeljala v Splošno bolnišnico Celje. Kolesarka se je pri padcu lažje poškodovala.

Nekaj pred 23. uro so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še na  območju  Velenja,  kjer  je  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola padel kolesar.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Včeraj,  okoli  pol  sedmih  zjutraj, so bili obveščeni o delovni nesreči. 34-letni  delavec je med hojo po strehi proizvodne hale padel skozi strešno odprtino,  okoli  devet  metrov v globino, na gramozna tla. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Ilegalne migracije

Na  območju  Rogatca  so včeraj izsledili štiri državljane Kitajske, ki so ilegalno  vstopili  v  Slovenijo. Štiri državljane Kitajske, ki so ilegalno vstopili   v   Slovenijo,  bodo  po  končanih  postopkih  predali  hrvaškim varnostnim  organom.  34-letnega srbskega državljana, ki je tujcem omogočil ilegalen prestop meje, bodo kazensko ovadili.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,906 seconds.