Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 27. 6. 2019 (podrobnosti o trčenju v pešca v Velenju)

27. 06. 2019 09:43

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali 70 interventnih dogodkov.

V policijskem poročilu najprej o hudi prometni nesreči, ki so jo včeraj, nekaj pred 15. uro obravnavali v Velenju.

V prometni nesreči hudo poškodovana dva pešca – Velenje

61-letni voznik osebnega vozila je vozil po Šaleški cesti, iz smeri Kidričeve proti Goriški cesti. V križišču z Goriško cesto in cesto v Šalek, je pri zeleni luči zavijal v levo, pri tem pa ni spustil mimo osebnega vozila, s katerim je z nasprotne smeri pripeljal 37-letni voznik, ki je vozil naravnost. Vozili sta trčili. Po trčenju je vozilo 37-letnega voznika
odbilo v desno izven vozišča, kjer je na hodniku za pešce najprej trčil v drog semaforja ter nato še v dva pešca, oba stara 18 let. Oba pešca sta se v trčenju hudo poškodovala. 37-letni voznik osebnega avtomobila pa lažje. 61-letni voznik, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 2,7 promili alkohola v krvi, v trčenju ni bil poškodovan.

Vse udeležence v cestnem prometu znova opozarjajo, da alkohol in vožnja nikakor ne gresta skupaj. Samo včeraj so na našem območju obravnavali šest pijanih voznikov. Poleg udeleženca prometne nesreče v Velenju z 2,7 promili
alkohola še voznika skuterja, ki je v Celju na Kidričevi cesti padel in se lažje poškodoval. Ta je napihal 1,7 promila. V Arji vasi smo v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, ki se je na srečo končala le z materialno škodo. Povzročitelj je imel 1 promilo alkohola v krvi. V Šentrupertu je v večernih urah padel kolesar, ki je imel v krvi 1,4
promile alkohola. Pod vplivom alkohola sta bila včeraj tudi voznik in voznica, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj in smo jima zasegli vozili. Kot vidite je alkohol, kljub vsem opozorilom in groznim posledicam, še vedno vse preveč prisoten v prometu. Letos je na cestah naše policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi, skoraj polovico so jih povzročili pijani vozniki. Zato še enkrat opozorilo vsem voznikom, naj nikar ne vozijo, če so pili alkoholne pijače. Sploh v teh vročih poletnih dneh.

Poškodovanje hmeljišča – Slovenj Gradec

Včeraj zjutraj so bili obveščeni, da je neznani storilec v Slovenj Gradcu poškodoval del hmeljišča. Izpulil in polomil je okoli 150 sadik hmelja.

Tatvina- Završe pri Grobelnem

V Završah pri Grobelnem je neznani storilec izpod gospodarskega poslopja ukradel dva kardana, dve posodi za gorivo iz cisterne za gorico pa je ukradel še okoli 250 litrov nafte.

Poškodovanje vozila – Nazarje

Na parkirišču stanovanjskega bloka na Zadrečki cesti v Nazarjah je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal dve pnevmatiki.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,946 seconds.