Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 30. 9. 2021 (trk med kolesarjema, izsilil prednost tovornjaku,…)

30. 09. 2021 17:16

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah prejeli 345 klicev občanov. 89 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

19  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo o dveh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami,  eni  z  lažjimi  poškodbami in dvanajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Obe prometni nesreči s hudimi poškodbami so obravnavali na Koroškem.

Prva  se  je  zgodila  okoli poldneva v križišču regionalne ceste v Gornjem Doliču.  Povzročil  jo  je  voznik  osebnega  vozila, ki je izsili prednost vozniku tovornega vozila. V trčenju se je 74-letni voznik osebnega vozila hudo poškodoval, voznik tovornega vozila pa lažje.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so  okoli 15. ure obravnavali v Kotljah,  kjer  sta  na  kolesarski  stezi  trčila  dva kolesarja. Prometno nesrečo  je  povzročil mladoletni kolesar, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje  trčil  v  zadnji del kolesarja, ki je vozil pred njim. Mladoletni kolesar se je pri padcu hudo poškodoval.

Zaradi  kršitev javnega reda in miru so včeraj štirikrat ukrepali v javnih prostorih in enkrat v zasebnih.

S področja kriminalitete policisti izpostavljajo tri tatvine in vlom.

V Brdinjah so obravnavali tatvino prenosnega daljinskega semaforja, vrednega dobrih 3.000 €. Storilec je semafor ukradel z delovišča.

Z delovišča v Celju je neznani storilec ukradel več električnih vodnikov.

V  Slovenj  Gradcu  je  neznanec  z  osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

V  Celju so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec ni ničesar ukradel, lastnici je škodo povzročil z razbitjem šipe.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,784 seconds.