Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 5. 9. 2019

05. 09. 2019 08:48

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 76 interventnih dogodkov. Od tega 35 s področja prometne varnosti, 20 s področja kriminalitete, 12 s področja javnega reda in miru ter nekaj z ostalih področij.

Posebej izstopajoča je bila nesreča v velenjskem rudniku.

Nesreča pri delu – Velenje

Do nesreče je prišlo nekaj po 14. uri pri prevozu zaposlenih na delovišče, ob začetku druge izmene, v jamo Preloge, kjer je prišlo do mehanske okvare na kolesu viseče dizelske lokomotive. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora, zaradi česar je prišlo do hitrega zaustavljanja kompozicij. Pri tem se je lažje poškodovalo 11 delavcev, ki so jim pomoč nudili v bolnišnicah v Celju in Slovenj Gradcu. Vsi so v večernih urah že zaključili z bolnišnično oskrbo.

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost – Žalec

Okoli 22.30 ure so bili obveščeni, da naj bi bilo v hotelu, na območju Policijske postaje Žalec, v katerem je bila večja prireditev, nastavljeno eksplozivno telo. Vse obiskovalce hotela, prireditve in zaposlene so evakuirali ter prostore pregledali. Ugotovili so, da v hotelu oziroma njegovi bližini ni bilo eksplozivnega telesa in da je neznani storilec
lažno sporočil, da grozi nevarnost. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost.

Ilegalni prestop državne meje – Rogatec

V jutranjih urah je predstavnik Slovenskih železnic obvestil, da je v Rogatcu na železniški postaji opazil tri osebe, za katere je posumil, da bi lahko bili ilegalni prebežniki. Policisti so na kraju ugotovili, da je dejansko šlo za tri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Vsi trije so zaprosili za azil.

Zaseg prepovedane droge – Braslovče

Na območju Braslovč so včeraj opravili hišno preiskavo pri 52-letnemu občanu. Našli in zasegli so par sadik konoplje, nekaj posušenih delcev konoplje in manjšo količino konopljine smole.

Vlom v vozilo – Zeče

V Zečah so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz denarnice v vozilu ukradel gotovino.

Tatvina telefona – Celje

V Celju so obravnavali tatvino telefona znamke Huawei. Storilec ga je ukradel iz garderobe ene od celjskih srednjih šol.

Poškodovanje vozila – Celje

V večernih urah so bili obveščeni še o poškodovanju vozila v Celju. Neznani storilec je na vozilo znamke BMW, s trdim predmetom naredil več risov in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Zasega vozil – Ravne na Koroškem in Arja vas

S področja cestnega prometa poročajo o dveh zasegih vozil. V Ravnah na Koroškem so zasegli osebno vozilo 46-letnemu vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Iz istega razloga so vozilo v Arji vasi zasegli 50-letnemu vozniku.

Poleg omenjenega so včeraj v Velenju obravnavali še tatvino kolesa, nekaj manjših tatvin v trgovinah ter več drugih zadev.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,606 seconds.