Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 7. 10. 2021 (pijana najprej v steber in živo mejo, nato pa domov,…)

07. 10. 2021 16:55

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli  232 klicev občanov. 74 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

19  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo  o treh voznikih, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Na  žalskem  območju  so včeraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki je trčila  v  betonski  steber  in živo mejo ter odpeljala s kraja trčenja. Voznico so izsledili na domu. Alkotest je pokazal, da je imela 1.2 promili alkohola  v  krvi.  Odvzeli  so  ji  vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Voznika,  ki  sta  vozila pod vplivom alkohola so včeraj obravnavali še na območju  Mute in Dravograda. Voznik na območju  Mute je imel promilo in pol alkohola  v  krvi,  voznik  na  območju Dravograda pa dobro promilo. V obeh primerih sledi obdolžilni predlog.

Vse  voznike  znova  opozarjamo,  naj  ne  vozijo,  če so uživali alkoholne pijače. Alkohol in promet ne sodita skupaj.

Glede  na  današnje deževje in podobno napoved za prihodnje dni policisti opozarjajo voznike  naj  bodo  še posebej pozorni na pešce, ki so v takšnih vremenskih pogojih slabše vidni. Seveda pa opozorilo velja tudi za pešce, ki so tisti, ki  lahko  za  lastno  varnost  naredijo  največ.  S  svetlimi  oblačili in odsevnimi  dodatki  naj  izboljšajo  svojo vidnost. Vozišča naj prečkajo na označenih prehodih za pešce, za hojo naj uporabljajo pločnike, če jih ni pa naj  hodijo ob levem robu ceste, naj poskušajo predvidevati ravnanja drugih voznikov in nasploh naj upoštevajo cestno prometne predpise.

S področja kriminalitete izpostavljajo vlom.

V  Radmirju  so  obravnavali vlom v prostore podjetja. Storilec ni ničesar ukradel,  lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna in kablov video nadzornega sistema.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 2,549 seconds.