Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 7. 3. 2019 (opozorilo policije zaradi drznih tatov, vlomi, tatvine)

07. 03. 2019 12:34

Na območju Policijske uprave Celje so policisti včeraj obravnavali 75 interventnih dogodkov. 21 s področja kriminalitete, 28 s področja cestnega prometa, 16 s področja javnega reda in miru ter 10 drugih dogodkov.

Rogaška Slatina – drzna tatvina

V Rogaški Slatini so policisti včeraj najprej obravnavali drzno tatvino pri kateri sta dva moška prišla do stanovanjske hiše in lastnici hiše dejala, da preverjata možnost montaže oddajnika. Medtem, ko je eden od storilcev z lastnico odšel za hišo, je drugi vstopil v hišo ter ukradel gotovino in zlatnino.

Podoben primer so še isti dan obravnavali tudi v Kačjem dolu v občini Rogaška Slatina. V tem primeru so do stanovanjske hiše prišli štirje moški in pod isto pretvezo kot v Rogaški Slatini skušali zvabiti lastnico hiše, da bi si skupaj z njimi ogledala okolico hiše, kjer bi postavili oddajnik. Gospa jim ni nasedla in je o dogodku takoj obvestila policijo.

Policisti zato občanom svetujejo naj bodo previdni, če jih obiščejo neznanci in jih poskušajo s kakršnimikoli pretvezami zvabiti iz hiš. Poskušajo si naj zapomniti čim več podrobnosti o njih ter o vozilih, ki jih uporabljajo ter čimprej pokličejo na 113.

Vlom – Šoštanj

V Šoštanju so obravnavali vlom v Ribiški dom. Storilec je ukradel dlančnik in menjalni denar. Dodatno škodo je povzročil s poškodovanjem vrat in dveh oken.

Tatvina – Celje

V Celju, na Kidričevi ulici, je neznanec s parkiranega osebnega vozila ukradel sprednji pnevmatiki s platišči.

Vlom – Šentjur

V Šentjurju so neznani storilci vlomili v prostore nekdanjega hotela in ukradli več kopalniških armatur in nekaj kompresorjev za hlajenje.

Tatvina goriva- Paška vas

Včeraj so bili obveščeni še o tatvini dobrih 700 litrov nafte. Storilec jo je ukradel iz rezervoarjev dveh tovornih vozil in dveh delovnih strojev, parkiranih na delovišču v Paški vasi.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
132 queries in 0,887 seconds.