Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek 7. 7. 2022 (kraja dveh nakladalk in rotacijske kosilnice, pijani vozniki,…)

07. 07. 2022 09:58

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 261 klicev občanov. 88 klicev je bilo interventnih.

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 40 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

V Mislinski Dobravi je prišlo do prometne nesreče, kjer se je hudo telesno poškodoval 49 letni voznik električnega skiroja. Voznik je vozil po javni cesti z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom ter padel po vozišču. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil tudi pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel 0.40 mg alkohola/l izdihanega zraka. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Slovenjgraški policisti so na podlagi klica občana, da v Pamečah voznik osebnega avotomobila vijuga po cestim in ogroža ostale udeležence v prometu, ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel 0.90 mg alkohola/l izdihanega zraka.

Tudi v Celju so imeli policisti postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1.09 mg alkohola/l izdihanega zraka. Vse udeležence cestnega prometa znova policisti opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola neodgovorna in izjemno nevarna. Alkohol ne sodi v promet, zato nikar ne vozite če ste pili alkoholne pijače.

V Velenju so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli tovorno vozilo.

Na Ljubečni so neznani storilci poškodovali steklo na delovnem stroju. Na stroju je nastala škoda za okoli 500 Eur.

V Vojniku so policisti obravnavali tatvino dveh registrskih tablic iz parkiranega osebnega avtomobila.

V Celju je bila izpod nadstreška pri stanovanjski hiši odtujena rotacijska kosilnica Husqvarna.

Vlomljeno je bilo v vrtno uto v Slovenskih Konjicah, iz katere je bila odtujena vrtna kosilnica na nitko znamke STIHL.

Velenjski policisti so obravnavali tatvino dveh nakladalk znamke SIP, vrednih okoli 700 Eur.

Na območju celjske regije so obravnavali tudi dva primera vdorov v računalniški sistem. Hekerji so vdrli v serverje dveh podjetij, jih
zakodirali in zahtevajo plačilo odkupnine.

B.P./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,734 seconds.