Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 8. 6. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 270 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, devet prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, saj nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v cestnem prometu.

V popoldanskem času so policisti v Vrhovem obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani vožnje voznika, pri tem pa sta bila lažje poškodovana udeleženka in povzročitelj.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na počivališču Tepanje je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo.

V Celju na Ljubljanski cesti je bilo vlomljeno v gostinski lokal iz katerega je neznani storilec odtujil prenosne računalnike in cigarete.

V kraju Tlake pri Rogatcu je neznani storilec iz stanovanjske hiše odtujil gotovino.

V Črnovi pri Velenju je neznani storilec danes v jutranjih urah z razbitjem izložbenega stekla poizkušali vlomiti v poslovni objekt in lastniku povzročili materialno škodo.

Požara

Policisti so na Legnu pri Slovenj Gradcu obravnavali požar na vrtni lopi. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je požara prišlo zaradi samovžiga baterije električnega kolesa. O dogodku bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Danes v jutranjih urah so policisti v Velenju na Aškerčevi ulici obravnavali požar v stanovanju do katerega je prišlo zaradi pregretja pri kuhanju hrane na štedilniku. Stanovalec se je med gašenjem požara nadihal dima, zato so ga reševalci NMP odpeljali na zdravniški pogled. O dogodku bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Ilegalne migracije

Včeraj popoldne so policisti v Dobovcu pri Rogatcu prijeli devet državljanov Afganistana, ki so nedovoljeno prestopili notranjo mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nastanjeni v azilni dom Logatec.