Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 8. 7. 2021 (podrobneje o smrti motorista, požar na odpadu v Bukovžlaku,…)

08. 07. 2021 14:55

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.urah  prejeli 291 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.

12  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete,  2 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

O  smrti  34-letnega  motorista,  dvanajsti letošnji smrtni žrtvi prometnih nesreč  na  območju  Policijske uprave Celje, smo včeraj že poročali. Danes dodajamo  podrobnejši  opis  prometne  nesreče.  34-letni motorist je vozil neregistrirano  motorno kolo iz smeri Zbelovega proti Ločam. V nepreglednem levem  ovinku  hitrosti in načina vožnje  ni prilagodil poteku in tehničnim lastnostim  ceste   ter svojim vozniškim sposobnostim in je izgubil oblast nad  motornim  kolesom,  trčil  v  cestni smernik in nato vozil po travnati površini  ob  cesti,  kjer  je padel z motornega kolesa in trčil v prometni znak in poškodbam podlegel.

V nadaljevanju o preostalem včerajšnjem dogajanju.

Cestni promet

Poleg že omenjene tragične prometne nesreče so včeraj obravnavali še štiri prometne  nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so obravnavali v Šoštanju, v Marija Reki, v Zbelovski Gori in v Velenju.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V  Mislinji  so  obravnavali  tatvino. Storilec je iz trgovine ukradel tri motorne žage, dva kompresorja in visokotlačni čistilec.

Okoli  14.  ure  so bili obveščeni o požaru v Velenju. V požaru je zgorelo ostrešje  s  sončno  elektrarno.  Do  požara  je   najverjetneje prišlo pri sušilnem stroju. Tuja krivda je izključena.

Okoli  22.  ure  so  bili  obveščeni  o požaru na deponiji za predelavo in razvrščanje  odpadkov  v Bukovžlaku. V požaru so  zagoreli mešani komunalni odpadki  na območju velikem približno 10 x 25 m. Do požara je najverjetneje prišlo  zaradi  samovžiga.  Materialna škoda ni nastala.  Požar so pogasili gasilci  Poklicne  gasilske enote Celje ter gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ljubečna, Teharje in Trnovlje.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 3,998 seconds.